1. tehniški dan (16.10.2013)


Delavnice 1. tehniškega dne

V sredo, 16. 10. 2013, smo imeli 1. tehniški dan, ki se je začel ob 13.00 uri. Učenci vsakega razreda so izdelovali drugačne izdelke na temo    turistični spominki Ptuja. 

Kot učenki interesne dejavnosti šolski novinarji sva dobili priložnost anketirati učence od 6. do 9. razreda.V 6. a razredu so izdelovali darilne škatlice. Naredili so jih iz lepenke in kartona, na koncu pa so jih olepšali z bleščicami.  Učenci so povedali,  da je zabavno hkrati pa tudi težko.

 

V 6. b razredu so izdelovali klobuke iz filca, iz katerega so najprej izrezali tri dele, nato pa jih skupaj sešili. Učenki sta nama na kratko povedali, da je bilo zabavno in da so se naučili šivati.

V 7. a razredu so kuhali marmelado, pekli kolačke in barvali steklenice. Marmelado so naredili tako, da so najprej sadje narezali na drobne koščke, ga dali kuhat in dodali malo sladkorja. Vse skupaj so kuhali vsaj 2 uri. Nekateri učenci so med kuhanjem povedali, da prvič kuhajo marmelado.

V 7. b razredu smo iz DAS mase izdelovali magnetke v obliki ptujskega grba. Maso smo zvaljali in po modelu izrezali grbe. Na že suhih izdelkih smo z rdečo barvo pobarvali križ in s sekundnim lepilom na hrbtno stran prilepili magnet. Učenci smo se pri tem zelo zabavali.

V 8. a razredu so izdelovali sončne ure in podstavke iz plute. Na začetku so iz lesa izrezali pravokotnik za sončno uro. Nato so pristavili kazalec. Učenca sta dejala, da je zabavno, hkrati pa težko.                                                  

V 8. b razredu so izdelovali klopotce. Najprej so narisali skico, nato pa izrezali dele, ki so jih zlepili. Učenki sta odgovorili, da je izdelava zelo zahtevna, hkrati pa zabavna.

V 9. a razredu so prerisovali in risali ptujske znamenitosti. Pri izdelavi so uporabljali karton, tuš ter svinčnik. Učenci so v en glas povedali, da je zanimivo in enostavno.

V 9. b razredu so z akrilom risali na platno. Najprej na platno narišeš risbo, nato pa jo pobarvaš. Učenca, s katerima sva se pogovarjali,  sta povedala, da je super!

 

Nekaj utrinkov z delavnic in tržnice poklicev si lahko ogledate tukaj.

Zapisali:

šolski novinarki,

Ina Gajzer in Nika Šoštarič, 7. b

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost