Astronomija – šolsko (12.12.2013)


Že smo v prazničnem decembru, ko v tisočerih lučkah ne zažarijo le ulice in mesta, temveč si čarobno žarečo podobo nadene tudi nočno nebo. Zaradi neštetih svetlih zvezd je decembrski pogled v zvezdno nebo nedvomno najlepši v vsem letu. Nadebudno oko hitro prepozna ozvezdje Orion z značilno postavljenimi Kosci v njegovem pasu ali na primer odprto kopico Plejad (Gostosevcev) še višje na nebu.

In prav v decembru nas čaka tudi tekmovanje v znanju astronomije.

K udeležbi vabim vse, ki jih navdušuje nočno nebo in ki bi radi podrobneje spoznali njegove zakonitosti. Torej tiste, ki bi radi k decembrski romantiki in nostalgiji dodali še zadovoljstvo ob prepoznavanju ozvezdij v jasnih nočeh.

Naloge tekmovanja bodo sestavljene na podlagi vsebin, ki so zajete v spletni aplikaciji Univerze Nebraska. Aplikacija je prosto dostopna na spletni strani Portal v vesolje pod zavihkom Za šole/Učna gradiva za šoleoz. neposredno na naslovu: http://astro.unl.edu.

Večna spletnem naslovu:  http://www.dmfa.si/Ast/Razpis.html.

Šolsko tekmovanje iz astronomije bo potekalo v četrtek, 12. decembra 2013, ob 13. uri. Naloge s prejšnjih tekmovanj si lahko ogledate tukaj.

Prijavo na tekmovanje lahko opravite pri razredniku do 10. 12. 2013.

Prijavnina na tekmovanje znaša 1,5€+DDV. Stroške krije šola.

Vodja šolskega tekmovanja: Darja Šprah

 

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost