Baletna predstava (12.3.2014)


Kulturni dan za učence od 1. – 5. razreda

V sredo, 12. 3. 2014, smo imeli učenci od 1. – 5. razreda kulturni dan. V šoli smo se zbrali ob 8. uri in 20 minut. Najprej smo odšli na malico. Po malici smo se odpravili pod grad, kjer nas je že čakal avtobus.

 

Odpeljali smo se do OŠ Cirkovce. Tam smo si ogledali baletno predstavo Pepelka. Spoznali smo tudi pet plesov : Pavana, arabski ples, napolitanski ples, španski ples in klasični balet. Bil je tudi čarodej, ki je s čaranjem pomagal najti princu nevesto. To se je tudi zgodilo. Po končani predstavi smo se z avtobusom odpeljali nazaj na Ptuj. Izstopili smo pod gradom in peš odšli v šolo. V šoli smo se še pogovarjali o predstavi,  tako se je naš kulturni dan zaključil.

Na kulturnem dnevu mi je bilo zelo všeč. Najbolj všeč so mi bili čarodejni triki.

Stina Lah, 3. a


BALETNA PREDSTAVA PEPELKA

Na začetku nas je pozdravil gospod, ki nam je povedal, da si bomo ogledali baletno predstavo Pepelka.

Princ je hotel najti nevesto. Nastopili sta dve dami, ki sta zaplesali baletni ples. Pridružil se jima je princ, ki je hotel plesati samo z eno, ki je zelo lepo plesala na prstih. Po končanem plesu sta dami odšli domov. Čarovnik je hotel ugotoviti, kakšen ples je bil to.

Dami sta se vrnili in bili sta preoblečeni. Tista, ki je lepo plesala na prstih je bila lepo oblečena v čistilko, hudobna pa v lepo obleko. Ker pa ni znala plesati na prstih je princ ni maral. Trikrat je šla k princu, vendar ji ni uspelo.

Nato je prišla prava plesalka in princ se ji je pridružil in skupaj sta zaplesala. Srečno sta živela do konca svojih dni.

Hana Holc, 3. a


{gallery}galerija_13_14/2014_03_12_Baletna_predstava{/gallery}

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost