Aktivnosti v mesecu knjige (1.4.2014)

 


April – mesec knjige

Dejavnosti v mesecu aprilu – mesecu knjige se bodo odvijale v šoli, doma in še kje. Pa preberite, kaj vse lahko počnemo:

–          Izdelamo plakat o najljubši knjigi. Vsakdo ima svojo najljubšo knjigo. Če želite, o njej naredite plakat, ki ga bomo ob koncu meseca razstavili v prostorih šole.

–          Morda pa kdo želi ali že ima Power Point predstavitev o svoji najljubši knjigi. Če ste jo ali jo še boste izdelali sami, jo prinesite v knjižnico. E-gradiva bomo naložili na šolsko spletno stran, kjer bodo dostopna še drugim uporabnikom.

–          Lahko napišite pravljico  ali ustvarite ilustracijo pravljice in pravljičnih junakov  v različnih likovnih tehnikah  za spletno knjigo Moja pravljica. Tako knjigo smo objavili na spletu že v lanskem šolskem letu. Zakaj ne bi s projektom nadaljevali. Tisti, ki radi pišete pravljice ali ilustrirate, pristopite k delu in naj bo vaš izdelek del spletne knjige Moja pravljica 2014. Pravljico, ki jo boš napisal, napisala naj se naslanja na letošnji šolski projekt Nekoč so bili mojstri našega mesta – junaki in dogajanje naj bo torej povezano z obrtniki in dejavnostmi nekoč. Seveda pa pri pisanju ne smeš pozabiti na značilnosti pravljice. Pri delu ti lahko pomagajo tudi drugi – domači, učitelji v šoli ali kdorkoli drug.

–          Ustvarite in izdelate pa lahko tudi svojo lastno knjigo, ki jo bomo prav tako razstavili konec meseca. Tudi pri tem delu ti lahko pomagajo drugi.

–          Preberi nam pravljico, zgodbico, prosim! V šolo povabite mamico, očka, babico ali dedka, ki bo v vašem razredu prebral pravljico, zgodbico, pesmico Seveda to storite v dogovoru z vašo učiteljico ali učiteljem.

–          Sodelujete lahko v šolskem natečaju–  Ustvari logotip za šolsko knjižnico. Naša šola že ima svoj logotip, oblikuj še enega za šolsko knjižnico. Pri tem upoštevaj že obstoječe šolske simbole in simboliko knjige in knjižnice. Vse skupaj na ustvarjalen in inovativen način združi in ustvari logotip Olgičine knjižnice. S komisijo bo izbran najboljši, najbolj izviren in bo tudi nagrajen. Logotip se bo nato uporabljal kot simbol naše šolske knjižnice. Pri tej nalogi lahko sodeluješ individualno ali v paru. Logotipi se bodo zbirali v knjižnici.

Vse nastale izdelke prinesite v knjižnico ali pošljite na naslov alenka.kandric@olgica.si do 20. aprila.

                                                                                                                 

–          In ne nazadnje obiskujte šolsko knjižnico in knjižnico Ivana Potrča Ptuj, kjer vas čaka obilo zanimivega branja, razstave knjig, knjižnične uganke in še kaj. Povabite prijatelje, starše, znance…

–          V tem času je tudi priložnost, da zaključite bralno značko.

–          Srečanja s pravljičarko Liljano Klemenčič– z njo se boste srečevali učenci od 1. – 5. razreda v mladinskem oddelku knjižnice Ivana Potrča Ptuj. Prav gotovo nam bo kot vedno pričarala bogate pravljične trenutke.

 

O mesecu knjige si lahko več preberete na strani šolske knjižnice. Tam najdete tudi plakat in letošnjo poslanico ob mednarodnem dnevu knjig za otroke, ki jo je pripravila irska sekcija IBBY.

 

Naj vam bo branje v veselje!

 

                                                                                                                                           Knjižničarka Alenka

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost