Kulturni dan 3. VIO (16.4.2014)


Kulturni dan za učence od 6. do 9. razreda

V sredo, 16. aprila 2014, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda 2. kulturni dan, ki smo ga tokrat izvedli v obliki različnih delavnic na temo “Nekoč so bili mojstri našega mesta”, v katere smo se razvrstili glede na naše interese.

 

  • V novinarsko in foto-video delavnico smo bili vk ljučeni nekateri učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo in interesne dejavnosti šolski novinarji ter učenci foto-video krožka. Naša naloga je bila obiskati posamezne delavnice, se pogovoriti z udeleženci le-teh in poskrbeti za primerne fotografije. Vodja naše delavnice je bil učitelj računalništva in matematike, g. Peter Majcen.
  • V angleški delavnici so učenke in učenci pod mentorstvom učiteljev angleščine, g. Vojka Jurgeca in ge. Ksenije Kovačič Žižek, prevajali Grimmove in Andersenova pravljice na temo obrtnikov iz angleščine v slovenščino. Nato so se preizkusili še v samostojnem pisanju pravljic v angleščini, in sicer na temo “Nekoč so bili mojstri našega mesta”. V angleščino so prevedli tudi nekaj pravljic naših učencev, ki so nastale v literarni delavnici.
  • V literarni delavnici so ob pomoči učiteljice slovenščine, ge. Renate Debeljak, pisali pesmi, pravljice in risali stripe na temo “Nekoč so bili mojstri našega mesta.”
  • Učiteljica glasbene umetnosti, ga. Marija Feguš Friedl, je vodila glasbeno delavnico, kjer so izdelali zvonove za pritrkavanje in didžeridu, na katere so tudi sami zaigrali.
  • Tudi v kuharski delavnici so se zelo zabavali, saj so ob pomoči učiteljice naravoslovja in sodobne priprave hrane, ge. Slavice Marušek, skuhali rižoto in istrske fritule ter barvali jajčka.
  • V likovni delavnici so se razdelili v 2. skupini. Ena skupina je risala logotip za šolsko knjižnico, druga skupina pa je ilustrirala pravljico. Mentorica je bila naša učiteljica likovne umetnosti, ga. Lea Kralj, pomagal pa ji je pripravnik g. Aljoša Ozmec.
  • Veliko ustvarjalnosti so potrebovali v ustvarjalni delavnici, kjer so kaširali vazice, okvirje za slike, posodice ter izdelovali zapestnice. Mentorici sta bili učiteljica matematike in tehnike, ga. Vida Lačen, in učiteljica matematike in fizike, ga. Darja Šprah.
  • V  nemški delavnici so pod mentorstvom učiteljice dodatne učne pomoči, ge. Aleksandre Marinkovič Borovnik, ki je hkrati tudi učiteljica nemščine, prevajali pravljico “Bremenski mestni godci”. Brali in igrali so “Das Märchen von Susi Sorglos”.
  • V plesni delavnici so se učenci ob pomoči učitelja športa, g. Boštjana Kozela, naučili nekaj plesnih korakov. Plesali so hitri in počasni valček.
  • Učenci, ki so se udeležili zgodovinske delavnice, so si ogledali zgodovinski arhiv na Ptuju, kjer so imeli predavanje o arhivih, arhivarjih in pomenu arhivov pri nas. Izdelali so plakate na temo arhiviranja. Mentor je bil naš učitelj zgodovine, g. Dušan Lubaj.
  • V ekološko-zeliščarski delavnici, so se odpravili na ogled semenarne, kjer so nabrali zelišča, iz katerih so naredili čaj. Izdelali so plakat in napisali knjižico receptov z zelišči. Delavnico je vodila učiteljica naravoslovja in kemije, ga. Darja Lipovec. 

Za nami je že 2. kulturni dan, ki nam je ponudil zelo raznovrstne vsebine. Verjamemo, da smo se vsi naučili veliko novega.

 

Zapisali: šolski novinarji

Fotografije: člani foto-video krožka

{gallery}galerija_13_14/2014_04_16_Kulturni{/gallery}

 

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost