1. naravoslovni dan 3.VIO (21.11.2014)


1. naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda

V petek, 21. novembra 2014, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda prvi naravoslovni dan, v okviru katerega smo spoznavali različne vsebine, in sicer od zdrave prehrane pa vse do zasvojenosti.

Naši šestošolci so bili razdeljeni v dve skupini. Učenci 6. a so tako v okviru naravoslovnega dne v gospodinjski učilnici pripravili zdrav obrok, ki so ga nato z veseljem pojedli. Kot se spodobi, se je moralo na jedilniku znajti tudi kaj sladkega, a hkrati zdravega. Učenci 6. b so imeli delavnico o zdravi prehrani, oboji pa so si ogledali proizvodnjo v Pekarnah Ptuj, kjer pečejo kruh in druge pekovske izdelke. Ob koncu obiska so jih pogostili s krofi in picami, tako da so se zadovoljni vrnili nazaj v šolo.

Tema naravoslovnega dne v 7. razredu je bila “Zasvojenosti”. Učenci so omenjeno temo pobliže spoznali v delavnicah, ki so jih izvedle prostovoljke iz CSD, ogledali pa so si tudi poučen film o zasvojenosti in odraščanju.

Osmošolcem je dr. Kolarjeva na predavanju pobliže predstavila telesne in druge spremembe s katerimi se srečujejo v dobi odraščanja. Spolna vzgoja pa je bila tudi osrednja tema delavnice, ki so jo izvedle prostovoljke s CSD.

Naši devetošolci so se v okviru naravoslovnega dne naučili veliko novega o drogah in zlorabi le-teh, o čemer jih je poučil kriminalist. Prav tako pa so si ogledali še poučen film o drogah in negativnih posledicah, ki jih imajo le-te na življenje.

Zapisali: Šolski novinarji

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost