Angleška čajanka

Ker imamo sedmošolci radi angleščino, smo tudi letos pripravili angleško čajanko, s katero smo obeležili 89. rojstni dan angleške kraljice Elizabete II, ki ga je praznovala 21. aprila. Na čajanko, ki je potekala v četrtek, 23. aprila 2015 v šolski jedilnici, smo povabili naše starše in delavce šole.

Priprave so se sicer začele že v začetku aprila, ko smo morali razdeliti vloge in premisliti, s katerimi točkami bi se predstavili. Kar nekaj časa smo imeli, da se na nastop pripravimo. Še posebej pridni pa smo bili v četrtek dopoldne, ko smo ob pomoči naših učiteljev angleščine, ge. Ksenije Kovačič Žižek in g. Vojka Jurgeca, izvedli generalko, medtem ko so nekatere učenke pod mentorstvom ge. Slavice Marušek pripravljale muffine. Pred nastopom smo imeli kar malo treme, hkrati pa smo bili tudi vznemirjeni, saj smo imeli priložnost pokazati ne le svojega znanja angleščine, ampak tudi različne talente – od glasbenih pa vse do plesnih in igralskih. Nastop so povezovali štirje napovedovalci, in sicer v angleščini in za tiste, ki tega jezika ne razumejo, še v slovenščini. Povedali so nam nekaj zanimivosti o kraljičinemu življenju in njenem vsakdanu. Nastop so popestrile glasbene točke, v katerih so nam učenci zaigrali na različne instrumente, in tudi plesa ni manjkalo. Gostje so tako uživali v različnih zvrsteh plesa, in sicer od jazz baleta do hip-hopa. Učenci smo pokazali svoje znanje angleščine tudi v štirih krajših dramskih igrah. Na koncu so si naši obiskovalci skupaj z nami, nastopajočimi, postregli z muffini, angleškimi sendviči in pravim angleškim čajem.

Učenci smo bili zadovoljni in veseli, da je šlo vse po načrtu, naši gostje pa navdušeni nad našim kulturnim programom in prigrizki. Po krajšem druženju smo se zadovoljni vrnili domov.

Zapisali: Monja Sabotin, 7. a, in Maša Sarić, 7. b

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost