Zaključna ekskurzija za učence 9. razreda

2016_04_22_zakljucna_naslovnaV petek, 22. aprila 2016, smo se zgodaj zjutraj učenci 9. razreda z avtobusom odpravili na našo zadnjo zaključno ekskurzijo na Primorsko, kjer smo si ogledali Postojnsko jamo, Sečoveljske soline in Piran.

Po več urni vožnji z avtobusom smo prispeli do našega prvega postanka, in sicer Postojne. Z navdušenjem smo sedli na vlakec, ki nas je popeljal v notranjost Postojnske jame. Nato smo našo pot po jami nadaljevali peš ter si ogledali čudovite stalagmite, stalaktite, koncertno dvorano idr. Najzanimivejši del je  bil seveda ogled človeške ribice in njenih jajčec. Po približno uri smo spet sedli na vlakec, ki nas je popeljal iz jame.

Z avtobusom smo nato nadaljevali našo pot vse do Sečoveljskih solin. Tam smo se najprej ustavili v trgovini s spominki, kjer smo imeli tudi priložnost okusiti temno čokolado s solnim cvetom sečoveljskih solin, ki je imela izjemno zanimiv okus. Nato smo se sprehodili skozi soline in spoznali nekaj zanimivih dejstev o pridelovanju soli nekoč in danes. Prav tako smo si na to temo ogledali kratek film. Ob konec smo se vkrcali na ladjico Solinarka, s katero smo po enournem ‘križarjenju’ po slovenskem morju pripluli do Pirana. Po kratkem postanku na Tartinijevem trgu smo končno dobili nekaj prostega časa. V tem času smo si lahko sami na hitro ogledali Piran ali pa se osvežili s sladoledom, saj je bilo vreme čudovito.

Kmalu za tem smo se znova vkrcali na avtobus in se odpeljali do Ljubljane, kjer smo si lahko privoščili zasluženo večerjo v McDonaldsu. Sledila je spet dolga vožnja vse do Ptuja, kamor smo se vrnili v večernih urah.

Verjamem, da se bomo devetošolci zadnjega skupnega izleta še dolgo z veseljem spominjali.

 

Zapisala šolska novinarka: Nika Šoštarič, 9. b

 

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost