Naravoslovno-tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda

Torek, 25. april 2017, je bil za učence od šestega do devetega razreda zelo zanimiv in poučen dan. Ob 7.15 smo se zbrali na parkirišču pod gradom, razdelili malico nato pa se vkrcali na avtobuse, ki so nas zapeljali v smeri Ljubljane.

Nekateri učenci smo se tako najprej zapeljali do Tehniškega muzeja v Bistri, kjer smo se po razredih udeležili različnih delavnic. Šestošolci so v ustvarjalni delavnici izdelali vsak svojo žolno na vrvici, sedmošolci so izdelali kačjega pastirja, osmo in devetošolci pa smo se udeležili delavnice z imenom Teslini poskusi. Delavnice so bile zelo poučne, hkrati pa smo se ob njih tudi nasmejali in zelo zabavali. Po delavnicah smo si ob vodstvu še ogledali nekaj stalnih razstav Tehniškega muzeja in bili navdušeni nad razstavljenimi Titovimi vozili. Seveda smo se morali tudi fotografirati ob dvorcu, kjer snemajo televizijsko serijo Usodno vino.

Naša naslednja postaja je bila slovenska prestolnica, kjer smo se najprej sprehodili po starem mestnem jedru, po kosilu pa se odpravili do Prirodoslovnega muzeja Slovenije, kjer je naša skupina izvedela veliko novega o življenju v morju. Po predstavitvi zbirke smo imeli še nekaj časa, da si ogledamo stalne zbirke v muzeju, nato pa smo se morali odpraviti nazaj na avtobus.

Po zelo poučnem in zabavnem naravoslovno-tehniškem dnevu smo se vrnili domov v poznih popoldanskih urah.

 

Zapisali učenki IP-TISK: Klara Milošič in Maša Sarić, 9. b

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost