Valeta 2017

Sreda, 14. junij 2017, je bila za nas, devetošolce, prav poseben dan – dan, ki smo ga dolgo nestrpno pričakovali. Ko je napočil, so nas prevevali mešani občutki. Po eni strani smo bili veseli, da končujemo osnovnošolsko izobraževanje, po drugi pa nas je preveval strah pred neznanim.

Valeto smo začeli z angleškim valčkom in nadaljevali z ostalimi plesi, ki smo se jih med šolskim letom naučili. Sledil je program z naslovom »Nepozabnih 31«, ki je bil pripravljen v slogu oddaje »Zvezde plešejo«. Štirje voditelji so uspešno povezovali »oddajo«, v kateri se je predstavilo vseh 31 finalistov, tj. devetošolcev, v različnih glasbenih, plesnih in pevskih točkah. Strokovna žirija v sestavi Andrej Škufca, Katarina Venturini, Nika Ambrožič Urbas in Lado Bizovičar, je ocenjevala naše točke.  Predstavili smo tudi naše življenje na Olgici skozi minulih devet let ter v razredni kroniki predstavili vsakega posameznika.

Sledil je del zahval, kjer smo se zahvalili vsem strokovnim in tehničnim delavcem šole, ki so z nami skozi zadnjih devet let delili trenutke veselja in žalosti. Prav posebna zahvala je šla tudi razrednikoma, ki sta nam v lepih in manj lepih trenutkih stala ob strani. Zahvalili smo se tudi ge. ravnateljici za vso podporo in vzpodbudo. Seveda pa se nismo pozabili zahvaliti niti najpomembnejšim osebam v naših življenjih – našim staršem za njihovo brezpogojno ljubezen in podporo. Tudi predstavnici staršev sta se zahvalili vsem strokovnim in tehničnim delavcem šole. Ga. ravnateljica nas je nagovorila in nam zaželela vse lepo v življenju, našim staršem pa se zahvalila za zaupanje in dobro sodelovanje.

Eden pomembnejših delov valete je bil vpis zlatih odličnjakov v zlato knjigo, podelitev knjižnih nagrad in priznanj. Sledila je razglasitev »naj kulturnikov«, »naj športnice« ter »naj učenke generacije«.

V zaključku oddaje »Nepozabnih 31« smo izvedeli, da so zmagovalci oddaje vsi finalisti. Ob pesmi »Time To Say Goodbye« smo se poslovili in odkorakali skozi Olgičina vrata. Ti trenutki so bili polni čustev, tako da je priteklo tudi nekaj solzic, saj smo počasi dojeli, da se resnično poslavljamo.

Praznovanje ob zaključku osnovne šole smo nadaljevali v grand hotelu Primus, kjer smo se skupaj s starši in učitelji najprej okrepčali, nato pa do jutranjih ur plesali in se zabavali. Bilo je zelo prijetno in zabavno, predvsem pa nepozabno.

Osnovno šolo smo zaključili. Pogrešali bomo »Olgičine« šolske klopi, učitelje, sošolce, klepete na hodniku, šepetanja med poukom, izlete, tekmovanja in še in še … Pred nami je novo obdobje – obdobje srednje šole, večje odgovornosti in novih izzivov. Zaprla so se ena vrata in odprla se bodo druga. Zavedamo se, da bo Olgica za vedno ostala v naših srcih. Upamo, da ne boste nikoli pozabili »Nepozabnih 31«. Srečno!

Zapisala (še zadnjič) učenka IP-TISK: Alja Rozman, 9. b

(Skupno 1.241 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost