”VRTIČKARJI” na Olgici (2010/11)


»VRTIČKARJI« NA OLGICI

Naša šola stoji sredi mestnega jedra v Prešernovi ulici. Nismo obdani z zelenicami in parki, pa vendar stremimo za tem, da izkoristimo vsak košček našega dvorišča in si ga polepšamo s kakšno cvetico, grmičkom …

Tako se je skupina učencev PB iz 4. in 5. razreda pod vodstvom mentorice prof. Darje Brlek odločila, da si na ozkem koščku zemlje ob našem prireditvenem prostoru izdela zeliščni vrt. Posejali so: meto, hermeliko, drobnjak, plahtico, majaron, meliso, netresk, pehtran, česen, pelin, kamilico, ameriški slamnik, žajbelj, rabarbaro, janež, sivko, timijan, luštrek, čemaž in rožmarin. Svoj vrt so učenci skrbno negovali, se ob tem izobraževali, vsaka vzgojena rastlina pa jim je prinesla posebno zadovoljstvo in veselje. O vzgoji rastlin in pridelkov so pripovedovali tudi drugim, ki niso sodelovali pri tem in v njih vzpodbudili zanimanje za delo na vrtu.

V šolskem letu 2010/11 je bil razpisan državni pilotni projekt »VRTilnica«. Tudi naši učenci so se s svojim vrtičkom prijavili k sodelovanju, pošiljali fotografije svojih rastlin in opise aktivnosti na vrtu. Med 75 sodelujočimi osnovnimi šolami iz vse Slovenije je bil naš vrt izbran za tretjega najlepšega.

Ta uvrstitev nas je zelo presenetila in razveselila ter nam je velika vzpodbuda za nadaljnje delo. Ponosni smo na naše »vrtičkarje«.

Učenci predmeta: Šolsko novinarstvo

IMG 9308

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost