E-Transformer /(28.3.2013)


Na ogledu E – TRANSFORMERJA

V sklopu s sodelovanjem eko šole, smo v goste povabili poučen E-transformer, katerega, so si učenci ogledali v četrtek, 28.2.2013. E-transformer je multimedijsko vozilo, opremljeno s fotovoltaično elektrarno, katera zadošča porabnikom električne energije, v vozilu in je nameščena na strehi vozila. V notranjosti vozila, so nam predstavili, celoten proces zbiranja in ravnanja, z

E – odpadki in odpadnimi baterijami.

S pomočjo multimedijskih pripomočkov , filma in razstavnih eksponatov, so se učenci seznanili, s sestavo in vplivom tovrstnih odpadkov na okolje in ljudi.

V tem času so učenci E-odpadke tudi zbirali. Nabralo se je kar nekaj, odpadnih malih aparatov, odpadnih baterij in varčnih sijalk.

S takšnimi akcijami osveščanja, želimo ozavestiti problematiko odlaganja teh aparatov v naravo in preprečiti njihovo onesnaževanje. V potrošniško naravnani družbi je še kako pomembno, da vplivamo na zavest učencev in njihovo ravnanje. Le upamo lahko, da bodo E-odpadki in odpadne baterije ločili od ostalih odpadkov in jih odložiti na pravo mesto.

Eko koordinatorici: Lidija Žmavc in Darja Lipovec

{gallery}galerija_12_13/2013_02_28_E_Transformer{/gallery}

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost