Spoznavajmo države EU 2014 (10.5.2014)


Spoznavajmo države Evropske unije

V soboto, 10. maja 2014, je naša šola v okviru projekta “Spoznavajmo države EU – Ptuj 2014”, ki ga organizirata Mestna občina Ptuj in Turistično društvo Ptuj,  že peto leto zapored predstavljala našo sosednjo državo Madžarsko.

 

Letos smo kot Turistična agencija Olgica predstavili tri najznamenitejše turistične destinacije Madžarske: slikovito prestolnico Budimpešto,  zanimivo Blatno jezero in romantični Lillafured. Posebej za to priložnost smo izdelali  brošuro “Madžarska skozi najstniške oči”, v kateri smo nanizali osnovne informacije o potovanju v  tri omenjene turistične destinacije (in ki jo lahko prelistate s klikom na naslovnico spodaj). Informacije smo obogatili s  čudovitimi deli naših mladih umetnikov, ki so v minulih tednih nastala pod mentorstvom ge. Leonide Kralj.

Toplo sončno dopoldne smo preživeli na dvorišču Minoritskega samostana, kjer so lahko obiskovalci naše stojnice resnično začutili utrip Madžarske, saj so krasni izdelki  in tipični spominki kar privabljali.   Obiskovalcem smo ponujali brošure in knjižne kazalke ter slasten jabolčni zavitek, ki ga je pripravil naš kuhar g. Dušan Korpar. Vsi gostje naše stojnice, kot tudi naša ravnateljica ga. Helena Ocvirk, so bili navdušeni nad našo predstavitvijo Madžarske, slastnim zavitkom in gostoljubnostjo naših štirih gostiteljic – Monje Sabotin, Maše Travnikar Preac, Jane Sever in Patricije Vindiš. Obiskali so nas še: g. Peter Pribožič, predsednik Turističnega društva Ptuj, ki se nam je zahvalil za sodelovanje in nam izročil priznanje za sodelovanje v projektu, župan mestne občine Ptuj, g. Štefan Čelan, evroposlanec, g. Jelko Kacin, ter predstavnik veleposlaništva Madžarske.

Predstavili smo se tudi s točko, v kateri sta Žiga Godicelj, v slovenskem, in Tjaša Cebek, v angleškem jeziku, na kratko predstavila tri najznamenitejše turistične destinacije Madžarske; dekleta Ina Gajzer, Nina Fridl, Amadeja Murko, Nika Šoštarič in Tonja Šeruga pa so zaplesala ob zvokih priljubljenih madžarskih pop pesmi. Točko je obogatila še  Neža Stankovič, ki je prikazala svoje spretnosti z mažoretno palico.

Na prireditvi so učencu naše šole, Brunu Baliju, sicer častnemu članu Turističnega društva Ptuj, podelili posebno priznanje kot najmlajšemu članu omenjenega društva.

Za zaključek smo se odpravili v Evropark na dvig zastav, kjer se je s svečanim protokolom zaključila letošnja prireditev, ki je bila jubilejna, saj je obeležila 10. obletnico vstopa Slovenije v EU.

Preživeli smo prelep dan v druženju mladih in mladih po srcu ter spoznavanju članic EU.

Zapisala mentorja: Ksenija Kovačič Žižek in Vojko Jurgec

{gallery}galerija_13_14/2014_05_10_Spoznavajmo_drzave_EU{/gallery}

Za ogled brošure kliknite na naslovnico.

 

 

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost