Nagrada na natečaju (3.6.2014)


Nagrada na natečaju “Moja pohorska pravljica”

Učenke interesne dejavnosti vezenje so  zmagale na natečaju za otroški turistični spominek pod naslovom »Moja pohorska pravljica«. Natečaj so razpisali pri Štajerski turistični zvezi v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave.

Izdelovanje vezenin je bilo v preteklosti priznano domače rokodelstvo, danes žal pozabljena tehnika okraševanja oblačil in drugih predmetov. Vezenina ni le »okrasni izdelek« temveč nam nudi veliko več. Z njo si razvijamo logično in abstraktno mišljenje, ustvarjalnost in domišljijo, pridobivamo delovne navade, krepimo pozornost, natančnost, vztrajnost, potrpežljivost in krepimo še katero lastnost. Prav tako ima vezenje bogato zgodovino, saj obuja kulturno dediščino ter ohranja lepoto domače obrti. Pri interesni dejavnosti vezenje smo se odločile, da bomo izvezle  svojo pohorsko pravljico v vseh letnih časih.

V naši »vezeni« pohorski pravljici so sodelovale učenke: Stina Lah, Ela Gašparič, Alisa in Nikita Leber, Hana Holc, Brina Koštomaj in Anja Korošec.

Nagrajenim učenkam se Štajerska turistična zveza iskreno zahvaljuje in jim čestita za sodelovanje. Vabljeni smo bili  na razstavo in podelitev priznanj, katere smo se z veseljem udeležili. Podelili so nam tudi vožnjo z gondolo na Pohorje in nas pogostili z odličnim borovničevim zavitkom v Hotelu Bellevue. Želimo si lahko samo še več takšnih pravljic.

Zapisala: Lidija Žmavc, mentorica ID vezenje

{gallery}galerija_13_14/2014_06_03_Moja_pohorska_pravljica{/gallery}

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost