Jezikovna ekskurzija v London

Osmošolci z Olgice smo že dolgo časa nestrpno čakali, da se tudi sami udeležimo jezikovnega izleta v London. In končno je prišel četrtek, 26. marec, ko se nas je 37 osmošolcev, skupaj z našima učiteljema angleščine, g. Vojkom Jurgecem in go. Ksenijo Kovačič Žižek, ter ravnateljico, go. Heleno Ocvirk, zbralo na parkirišču pod gradom. Tam sta nas že čakala ga. Vesna in g. Željko Šalabalija, lastnika podjetja LTA d. o. o., ki je naš jezikovni izlet tudi organiziralo. Poslovili smo se od svojih staršev in sedli na avtobus. Vožnja je bila precej živahna, saj smo se zelo veselili prihoda v London. Na poti do letališča Brnik se nam je pridružila tudi naša vodička, ga. Viktorija Plavčak. Z Brnika smo nato poleteli do letališča Stansted v Londonu. Avtobus nas je odpeljali do hotela, kjer smo se nastanili in vzeli stvari, saj nas je čakal še dolg dan.

Odpravili smo se na eno najbolj znanih ulic v Londonu, Oxford Street, kjer smo lahko zavili v katero od mnogih znanih trgovin. Sledila je večerja v KFC, nato smo se odpravili na londonski West End do gledališča Ambassadors, kjer smo si ogledali muzikal Stomp. Predstava je bila zelo zanimiva, saj so igralci s pomočjo vsakdanjih predmetov ustvarjali različne ritme, pri tem pa tudi aktivno vključevali publiko. Po predstavi smo se utrujeni vrnili v hotel, kjer smo hitro zaspali.

Drugi dan smo se po zajtrku s podzemno železnico odpravili do znanega razglednega kolesa London Eye, kjer smo uživali v vožnji in razgledu. Ogledali smo si še 4D film, nato pa se sprehodili do kraljičine rezidence – Buckinghamske palače. Po parku St. James smo se sprehodili v smeri Westminstrske opatije, Big Bena, mimo ulice Downing Street do palače Whitehall, kjer smo bili priča menjavi straže. Po krajšem postanku na trgu Trafalgar Square smo se odpravili do muzeja Madame Tussauds, kjer smo občudovali voščene lutke igralcev, pevcev, športnikov, znanstvenikov, politikov in super herojev. Sprehodili smo se še skozi »hišo strahov«, peljali z vlakcem skozi zgodovino Londona in obisk zaključili s kratkim 4D filmom Marvel Super Heroes. Sledila je večerja v Pizza Hut in nakupovanje spominkov na trgu Leicester Square, nato pa pozna vrnitev v hotel.

Naš tretji dan se je začel z obiskom Greenwicha, kjer smo videli ničelni poldnevnik in ladjo Cutty Sark, nato pa smo se z ladjico odpravili po reki Temzi do enega najznamenitejših mostov na svetu Tower Bridgea. Sledil je zunanji ogled gradu The Tower of London in sprehod po »alternativnem« predelu Londona, ki ga poznamo pod imenom Camden Town. Naš naslednji postanek je bil stadion nogometnega kluba Chelsea, nato pa večerja v pravem angleškem pubu The Oyster Rooms. Zadnji postanek ta dan je bila znana trgovina z igračami Hamleys, kjer smo zelo uživali. Tako kot vsak dan smo se v hotel vrnili utrujeni in zaspani.

Naš zadnji dan v Londonu se je pričel sicer bolj deževno, a to ni pokvarilo našega razpoloženja. Obiskali smo kar dva muzeja, in sicer najprej Natural History Museum, nato pa še Science Museum. Z dvonadstropnim avtobusom oz. »doubledeckerjem« smo se odpeljali do hotela, nato pa takoj na letališče Gatwick, od koder smo poleteli v Benetke. Sledila je še dolga vožnja do Ptuja, kjer smo okrog tretje ure zjutraj po štirih dneh znova objeli svoje starše.

Ta jezikovni izlet v London je bila za nas čudovita in nepozabna izkušnja, ki se nam bo za zmeraj vtisnila v spomin.

 

Zapisali šolski novinarki: Nika Šoštarič in Ina Gajzer, 8. b

 

 

(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost