Učbeniški sklad

  Učbeniški sklad OŠ Olge Meglič Ptuj

slikica1


Učbeniški sklad je na šoli utečena in priljubljena oblika nabave predpisanih učbenikov.  Poleg učbenikov, ki si jih učenci izposodijo domov,  imamo v učbeniškem skladu zdaj tudi že veliko takih, ki so dosegljivi v času pouka, torej jih učenci ne nabavljajo in ne prinašajo v šolo, kar seveda pripomore k lažjim torbicam. To velja predvsem za učence od 4. do 9. razreda. Slednji in ostali učenci pa imajo tudi možnost puščanja učbenikov v šoli.

V skladu se vodijo učbeniki, ki jih uporabljamo več let, za učence 1. razreda pa tudi delovni zvezki in druga gradiva. Ker je le-teh in poleg njih številnih drugih potrebščin  kar veliko, pa je ravno učbeniški sklad namenjen temu, da vsaj nekoliko staršem zmanjša stroške pri nabavi šolskih potrebščin. Denar za izgradnjo učbeniškega sklada zagotavlja ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

slikica2

Seveda pa pri izposoji šolskih učbenikov veljajo tudi določena pravila:

  • Učenci morajo skupaj s starši pred začetkom novega šolskega leta (v juniju) preko naročilnice sporočiti v šolski učbeniški sklad, katere učbenike si bodo izposodili v šoli.
  • Po prejemu šolskih učbenikov morajo vse neovite učbenike oviti v plastični ovitek ali folijo, nanj zalepijo nalepko, na katero napišejo svoje ime.
  • Po knjigah ničesar ne pišejo!!!
  •  Če kdo namerno uniči učbenik (čečkanje, trganje …), ga mora nadomestiti z novim oz. mora poravnati dve tretjini cene učbenika.
  • Učenci do konca junija vrnejo nepoškodovan učbenik v učbeniški sklad šole.

slikica3 Zdravniki priporočajo šolsko torbo, ki jo učenci nosijo na hrbtu

Sezname učbenikov, delovnih zvezkov, učnih gradiv in ostalih potrebščin, ki jih učenci potrebujejo v posameznem razredu, najdete na vrhu te strani.

 slikica4  slikica5

Lep pozdrav!

     skrbnica učbeniškega sklada
Alenka Kandrič
(Skupno 567 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost