Eduroam

 

1. Predstavitev omrežja

Eduroam je omrežje ustanov, povezanih na omrežje Arnes, ki so vzpostavljena v skladu z enotnimi zahtevami. Te omogočajo uporabnikom ustanov članic preprost in varen dostop do vseh omrežij BIO na drugih ustanovah na enoten način.

BIO je del vseevropskega projekta mobilnosti v raziskovalni in izobraževalni sferi Eduroam. Slovenski uporabniki lahko gostujejo na evropskih univerzah, ki so povezane v shemo gostovanja Eduroam.

Pri gostovanju uporabniki Eduroam uporabljajo uporabniško ime in geslo, ki jim ga je dodelila matična ustanova. Navodila za povezavo v omrežja ustanov gostiteljic v drugih evropskih državah najdete na njihovih spletnih straneh. V skladu s politiko vseevropskega gostovanja, lahko uporabniki za pomoč pri povezovanju zaprosijo le svojo matino ustanovo. Vsi uporabniki s priklopom na omrežje sprejemamajo pravila dopustne uporabe!

Već informacij o projektu je na voljo na eduroam.si

2. Pokritost prostorov

Brezžično omrežje je na voljo v skoraj vseh prostorih osnovne šole Olge Meglič. S signalom so pokriti tudi hodniki v objektih. Signal posamezne dostopne točke se v nekaterih primerih pokriva s signalom druge dostopne točke. V tem primeru se brezžični odjemalec samodejno preklopi iz ene dostopne točke na drugo, t.i. roaming.

3. Tehnične zahteve za priklop

Za uspešno priključitev v brezžično omrežje morata operacijski sistem in mrežna kartica podpirati nekatere standarde, imeti pa morate tudi veljavno uporabniško ime v domeni olgica.si.

4. Navodila za priklop

Navodila za priklop v eduroam omrežje najdete na strani Arnes.

5. Pomoč in kontaktne osebe

Kontaktna oseba je Peter Majcen: peter.majcen@guest.arnes.si, peter.majcen@olgica.si, tel: (02) 749 20 14

 

(Skupno 479 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost