Office 365

Na OŠ Olge Meglič v sodelovanju z ARNESom omogočamo učencem in zaposlenim  brezplačno uporabo Microsoftovih rešitev Office 365.

Na spletni strani https://o365.arnes.si se prijavite (gumb “Prijava uporabnika”) z vašim AAI računom (to je račun, ki ste ga uporabili tudi za prijavo, ko ste opravljali KOLESARSKEGA). Pri tem v spustnem seznamu »Idp domače organizacije« izberite OŠ Olge Meglič. Ob prvi prijavi boste ustvarili račun v Office 365. Po uspešni prijavi se vam prikažejo povezave do storitev v Office 365.

Uporabne informacije so vam na voljo tudi na spletni strani:
https://o365.arnes.si/predstavitev.


Navodila za uporabo in namestitev Office 365

Po kliku na zgornji oblak Office 365 se pokaže okno:

izberete gumb Prijava (rdeče obkroženo na zgornji sliki) nato sledi prijava:

izberete našo organizacijo Osnovna šola Olge Meglič (če odkljukate možnost ”Shrani kot privzeto možnost” si bo računalnik izbiro zapomnil) in potrdite z gumbom ”Izberite”

Vpišete svoje AAI podatke in izberete gumb ”Prijava”. V naslednjem koraku prikaže vaše podatke kjer izberete ”Da, nadaljuj” (v kolikor odkljukate možnost ”Zapomni si privolitev” v prihodnje brskalnik tega nebo več spraševal.

Pokaže se stran, ki pokaže vse možne storitve Oblaka 365.

Rdeče obkroženo na zgornji sliki vam daje možnost uporabe Office 365 v spletu.

Modro obkroženo na zgornji sliki daje možnost namestitve Microsoft Office na vašo napravo. Vsak učenec ima pravico do 5 brezplačnih licenčnih namestitev celotnega paketa Office.


Spletna uporaba Office  (rdeča izbira)

zberemo željeno spletno storitev paketa Office 365 (Word, Powerpoint), vse kar izdelamo se nam avtomatsko shrani v OneDrive in je vedno pri roki, ne glede nato s katerim računalnikom delamo.


Namestitev Office (modra izbira)

Izberemo jezik namestitve in Različico. (Če imate operacijski sistem 64 bitni izberete 64, drugače pa 32)

(Skupno 1.395 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost