Office 365

Na OŠ Olge Meglič v sodelovanju z ARNESom omogočamo učencem in zaposlenim  brezplačno uporabo Microsoftovih rešitev Office 365.

Na spletni strani https://o365.arnes.si se prijavite (gumb “Prijava uporabnika”) z vašim AAI računom (to je račun, ki ste ga uporabili tudi za prijavo, ko ste opravljali KOLESARSKEGA). Pri tem v spustnem seznamu »Idp domače organizacije« izberite OŠ Olge Meglič. Ob prvi prijavi boste ustvarili račun v Office 365. Po uspešni prijavi se vam prikažejo povezave do storitev v Office 365.

Uporabne informacije so vam na voljo tudi na spletni strani:
https://o365.arnes.si/predstavitev.


Navodila za uporabo in namestitev Office 365

Po kliku na zgornji oblak Office 365 se pokaže okno:

izberete gumb Prijava (rdeče obkroženo na zgornji sliki) nato sledi prijava:

izberete našo organizacijo Osnovna šola Olge Meglič (če odkljukate možnost ”Shrani kot privzeto možnost” si bo računalnik izbiro zapomnil) in potrdite z gumbom ”Izberite”

Vpišete svoje AAI podatke in izberete gumb ”Prijava”. V naslednjem koraku prikaže vaše podatke kjer izberete ”Da, nadaljuj” (v kolikor odkljukate možnost ”Zapomni si privolitev” v prihodnje brskalnik tega nebo več spraševal.

Pokaže se stran, ki pokaže vse možne storitve Oblaka 365.

Rdeče obkroženo na zgornji sliki vam daje možnost uporabe Office 365 v spletu.

Modro obkroženo na zgornji sliki daje možnost namestitve Microsoft Office na vašo napravo. Vsak učenec ima pravico do 5 brezplačnih licenčnih namestitev celotnega paketa Office.


Spletna uporaba Office  (rdeča izbira)

zberemo željeno spletno storitev paketa Office 365 (Word, Powerpoint), vse kar izdelamo se nam avtomatsko shrani v OneDrive in je vedno pri roki, ne glede nato s katerim računalnikom delamo.


Namestitev Office (modra izbira)

Izberemo jezik namestitve in Različico. (Če imate operacijski sistem 64 bitni izberete 64, drugače pa 32)

Povej naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
(Skupno 1.271 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost