Aktivnosti 2017-18

USTVARJALNE URICE
V aktivnosti ustvarjate v različnih likovnih tehnikah. V času pusta ste izdelovali pustno dekoracijo in pustne kostume. Izdelali ste si svoj linorez, ki ga boste odtisnili na vrečke iz blaga. Ustvarjali boste različne likovne izdelke in spoznali različne tehnike (fima masa, izdelovanje mila, sol za kopel, obeski za ključe, nakit …). 

¡HOLA AMIGOS! x
Učenci se pri aktivnosti spoznate z osnovami španskega jezika, predvsem pa je poudarek na sporazumevanju v vsakdanjih situacijah. Jezik spoznavate preko iger, pesmi, dialogov in ogledov ter poslušanja posnetkov. ¡Bienvenidos!

 

UČENJE UČENJA (učna pomoč)
V okviru projekta Popestrimo šolo, ponujamo brezplačno individualno (ali v dvojicah) učno pomoč. Učencem bo na voljo pomoč pri učenju, spoznavanje tehnik učenja, dodatna razlaga učne snovi, pomoč pri pisanju domačih nalog, svetovanje pri izdelavi miselnih vzorcev in plakatov, ponavljanje in utrjevanje učne snovi, priprava na preverjanje in ocenjevanje znanja.

 

»OLGICA« KUHA
V aktivnosti učenci zbirate recepte in po njih pripravljate jedi, se navajate na kulturno uživanje hrane, se veliko naučite o zdravih prehranjevalnih navadah in spoznate še veliko zanimivih stvari. Učenci pripravite knjižico receptov.

 

MLADI  ZGODOVINAR
V aktivnosti se seznanite z delom zgodovinarja in raziskujete preteklost. Vsak učenec izdela svoje družinsko drevo in pridobi izkušnje z različnimi metodami raziskovalnega dela, z iskanjem informacij po arhivih, muzejih, knjižnicah, na internetu, z intervjuji ter se seznani s terenskim delom arheologov.

 

MOJA KARIERNA POT
Učenci se seznanite s poklici, ki vas zanimajo, s potekom izobraževanja, možnostmi zaposlovanja in tudi v praksi spoznate določene poklice in se v nekaterih preizkusite.

 

EKO KROŽEK
Načrtovane dejavnosti v okviru Ekokrožka so: priprava naravnih sokov glede na letni čas, nabiranje in sušenje zelišč, pridelava zelenjave, kaljenje pšenice, okraševanje šole glede na aktualne dogodke, izdelovanje adventnih venčkov, raznih aranžmajev, pustnih mask in izdelkov iz papirja, urejanje in priprava razstave z eko izdelki, medgeneracijsko druženje, obisk vrtnarije ali ekokmetije, skrb za čisto okolje …

 

PRAVA IDEJA
“Od zamisli, preko načrta in aktivnega dela do končnega izdelka.”

V sklopu Mihčevega festivala so se v Narodnem domu Ptuj odvijale zanimive delavnice za učence, ki jih zanima arhitektura in radi pokukajo skozi lečo fotoaparata. Učenci so se seznanili o arhitekturi in arhitekturnem oblikovanju stavb ter izdelali makete stavb iz različnih materialov. Učencem so bile prav tako razkrite skrivnosti fotografije in lahko so fotografirali s telefoni ali fotoaparati.

 

KOSTANJEV PIKNIK
Na Olgici smo organizirali druženje naših otrok z babicami in dedki ter tako poskrbeli za prijetno medgeneracijsko sodelovanje. Jesensko druženje se je pričelo s kratkim pohodom po parku Panorama in se zaključilo s kostanjevim piknikom ter športnimi igrami na igrišču na Vičavi. Druženja se je udeležilo 29 naših učencev in preko 30 njihovih babic in dedkov. Učenci so se z babicami in dedki poslovili veseli in zadovoljni ter z željo, da taka druženja še ponovimo.

 

ŠOLSKI PARLAMENT
V letošnjem šolskem letu lahko učenci, na zasedanjih šolskega/občinskega/medobčinskega otroškega parlamenta, spregovorijo in predstavijo svoja mnenja, ideje, dileme o šolstvu in šolskem sistemu, ki je prav tako glavna tema letošnjega otroškega parlamenta. Debatirali bomo o naslednjih podtemah:

  • odnosi v šoli
  • učne vsebine
  • metode in načini poučevanja
  • šola za življenje

 

VAŠI IN NAŠI SPOMINI
Učenke 8. razreda, vključene v prostovoljstvo, so 8. decembra 2017 obiskale Dom upokojencev Ptuj in tako popestrile predpraznične dni starejših oseb, ki so nastanjene v domu. V prostorih delovne terapije so potekale zanimive ustvarjalne delavnice.  Učenke so se skupaj s stanovalci Doma preizkusili v izdelovanju najrazličnejših božično novoletnih okraskov in kvačkanju.  Da pa je bilo druženje še bolj pestro in zabavno, so stanovalci Doma upokojencev Ptuj skupaj z učenkami obujali spomine iz svojega otroštva, peli in se zabavali. Bilo je zelo zanimivo medgeneracijsko druženje in povezovanje.

 

 

 

 

 

Povej naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone