Otroški parlament

2016_01_21_Otroski_parlament-obcinskiž_naslovnaV sredo, 13. januarja 2016, smo na šoli organizirali šolski parlament na temo Pasti mladostništva. Povabili smo tudi goste iz Centra za socialno delo Ptuj, g. Aleksandra Solovjeva, in iz Centra za interesne dejavnosti, g. Aleksandra Kranerja. Našo razpravo sta spremljali ga. Alenka Kandrič, varuhinja učenčevih pravic na OŠ Olge Meglič, in socialna delavka, ga. Anita Peklar. Pogovor je moderirala ga. Urška Vučak Markež. Med goste smo povabili tudi ravnateljico šole, go. Heleno Ocvrk.
Sodelovali so učenci od 5. do 9. razreda, ki so predstavili svoje delo z ur oddelčnih skupnosti, nato pa se pogovarjali o pasteh mladostništva ter zastavili nekaj vprašanj strokovnjakom.
Na začetku je nas in vse goste pozdravil predsednik šolske skupnosti, Matej Šilak, za njim pa še gospa ravnateljica in naša okrogla miza se je začela. Svoje delo in ugotovitve so predstavili predstavniki posameznih oddelčnih skupnosti in sledila je zanimiva razprava. Na koncu smo bili izbrani 4 predstavniki, in sicer Jure Kekec, Anej Podgorelec, Neja Veit in Matic Kramberger.
Mi smo se nato v četrtek, 21. januarja 2016, z mentorico, g. Anito Peklar Selinšek, odpravili na 26. občinski šolski parlament v CID, kjer so sodelovale ptujske šole – OŠ Mladika, OŠ Ljudski vrt, OŠ Grajena, OŠ Breg, OŠ Ljudevita Pivka in OŠ Olge Meglič. Na začetku smo se predstavili in se nato razdelili v 4 skupine, v katerih smo se pomešali z drugimi šolami in izvedli skupinsko delo, nato pa je vsaka skupina na kratko predstavila svojo delo. Zatem je vsaka šola predstavila svojo šolsko predstavitev, čemur je sledila kratka razprava.
Zapisala: Neja Veit, 8. a

(Skupno 471 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost