37. dan šole

2016_11_29_Dan_sole_naslovna

V torek, 29. novembra 2016, smo s slavnostno prireditvijo proslavili že 37. dan naše Olgice.

Ob 17. uri so se v nabito polni šolski telovadnici ugasnile luči in ob zvokih srčnega utripa so na oder stopili učenci mladinskega pevskega zbora in otvorili prireditev s pesmijo Srčeva. Nato sta vse prisotne pozdravila voditelja, Monja in Bor, ki sta nam predstavila tudi rdečo nit letošnje prireditve »Zdravi, zadovoljni, uspešni«. Na oder sta povabila ravnateljico, go. Heleno Ocvirk, ki je spregovorila nekaj besed. Vse prisotne sta nagovorila tudi župan Mestne občine Ptuj, g. Miran Senčar, ter ravnateljica pobratene šole OŠ Đuro Ester iz Koprivnice na Hrvaškem, ga. Sanja Prelogović.

Po govorih so oder zavzeli naši drugošolci, ki so publiko navdušili s svojo »zumbo«. Za njimi sta na oder stopila dva učenca 8. b, ki sta se spraševala, kaj je v resnici na dnu prehranske piramide. To uganko so takoj zatem razrešili učenke in učenci 3. a in 3. b, ki so vse prisotne na zabaven način poučili o pravi prehranski piramidi. Čeprav se tudi prvošolci navadno držijo prehranske piramide, pa so nam s plesom dali jasno vedeti, da imajo najraje čokolado. S plesom so nas za njimi navdušili tudi četrtošolci kot tudi plesalke 7. a razreda. Nekje na polovici prireditve so učenci 6. b poskrbeli za kratek oddih s svojim Frutek oglasom. Učenke in učenci 6. a so se predstavili s kratko igro »Dvorana bo naša«, v kateri so se na kratko predstavili s plesom, rapom in gimnastiko. Petošolci so nas popeljali v svet ritma s prav posebno točko, v kateri so za tolkala uporabili tulce in nekatere druge izdelke iz kartona. Skupina učencev interesne dejavnosti ples, ki si je nadela ime Olgičini žurerji, se nam je predstavila z veselo plesno točko, takoj za njimi pa nas je v smeh spravila Pika Nogavička iz 6. b v skeču »Pika gre na čajanko«. Na prireditvi se nam je z eno točko predstavila tudi naša pobratena šola iz Koprivnice; učenec te šole, Šimun Benedikt Kopričanec, je zapel pesem »Moje zlato«. Nato so na oder stopili učenci 9. a, ki so nam sporočili, da je za zdravje še posebej pomembno gibanje. Dečki so zanj poskrbeli s fitnesom, dekleta pa s svojim plesnim nastopom. Kulturni program so s pesmijo Nikoli slabe volje zaključili naši pevski zbori, ki so jih, tako kot vse druge točke, gledalci nagradili z bučnim aplavzom.

Pred koncem je na oder znova stopila ga. ravnateljica, ki se je za dolgoletno delo na Olgici s šopkom zahvalila učiteljici likovne umetnosti, ge. Leonidi Kralj, ki se s koncem tega koledarskega leta poslavlja od nas, saj se odpravlja v pokoj.

Čisto na koncu sta Monja in Bor vse prisotne povabila na dobrodelni bazar v šolsko jedilnico.

Zapisali učenki IP-TISK: Brina Bohl in Ana Vindiš, 8. b

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost