Predstavitev Olgice na sejmu Altermed

V nedeljo, 18. marca 2018, smo se štirje učenci 5. b razreda odpravili na sejem Altermed v Celje. Seveda so nas spremljale tudi učiteljice, in sicer Darja Brlek, Simona Truntič, Doroteja Širovnik, ter gospa ravnateljica. Zbrali smo se pred šolo ob 6.45, kar je za nedeljo zelo zgodaj, a nas to ni odvrnilo od sejma.

Do Celja smo se peljali eno uro. Ko smo prispeli v Celje, smo si uredili stojnico, ki je pritegnila vsakega obiskovalca. Predstavljali smo izdelavo domačega mila, mošnjičkov za sproščanje in naravnega dezodoranta, obiskovalcem pa smo ponudili še domači bezgov čaj, ki je bil imeniten, janeževe upognjence in lonček zdravja z zelišči.

Naša stojnica je bila zelo privlačna, saj smo predstavljali zanimiv projekt, ki smo ga izvajali ves mesec v šoli z naslovom »Za vsako bolezen rož’ca raste«.

Na Altermedu pa se nismo predstavili zgolj s stojnico, ampak smo sodelovali tudi v demonstracijski kuhinji, kjer smo spekli odlične sirove napihnjenčke.

Prosti čas smo izkoristili za ogled čebelarskega sejma in sejma poroke, nato pa smo se polni lepi vtisov ob 16.30 vrnili na Ptuj.

Upava, da bova tudi naslednje leto dobili priložnost za predstavitev naše šole na sejmu Altermed.

Zapisali: Neja Gajzer in Nina Markež, 5. b

(Skupno 1.257 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost