Tehniški dan za učence od 1. do 3. razreda

V sredo, 10. maja 2023, so imeli učenci 2. in 3. razreda tehniški dan, učenci 1. razreda pa teden kasneje.  

Tehniški dan je bil vsebinsko zelo bogat, saj so obiskali Tehnološki park, izvedli Lego delavnice in izvedeli več o projektu Varno s soncem. 

Drugošolci so pričeli tehniški dan s projektom Varno s soncem, nato so pojedli malico in se ob 8.50 odpravili v Tehnološki park, kjer so jih zaposleni prijazno sprejeli. Pogovarjali so se o telefonih in računalnikih, izvedeli pa so tudi, kaj v Tehnološkem parku sploh počnejo. Učenci so si ogledali njihove delovne prostore. Zaupali so mi, da so najbolj uživali, ko so se lahko spustili po toboganu, ki »kraljuje« sredi Tehnološkega parka. Prav tako so se preizkusili v igri namiznega tenisa. Po končanem ogledu so jim gostitelji ponudili sadje, sok in oreščke.  

Po prihodu v šolo je sledila Lego delavnica, za katero so se morali razdeliti v skupine. Vsaka skupina se je dogovorila, katero konstrukcijo bo izdelala. Vsi člani skupine so zatem morali skupaj načrtovati, ustvarjati in reševati probleme gradnje. S takim načinom dela se niso naučili zgolj ustvarjanja Lego konstrukcij, temveč tudi tudi, kako sodelovati v skupini in sprejemati predloge vsakega posameznika. Svoje izdelke so ob koncu dneva predstavili sošolcem.  

Tretješolci so imeli enak program, a v drugačnem časovnem zaporedju. Tudi tehniški dan prvošolcev je imel enako bogato vsebino, le da so ga izvedli teden dni kasneje. 

Učenci so na tehniškem dnevu izjemno uživali in s ponosom pokazali svoje čudovite izdelke. 

 

Zapisala: Ula Čeh, 8. b 

Deli / Share …
(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost