Zaključno srečanje projekta ‘GO-CAR-GO, Bo kar bo!’

V sredo, 24. maja 2023, se je na igrišču za Srednjim šolskim centrom na Ptuju odvijalo zaključno srečanje “GO-CAR-GO, bo kar bo”, to je tekmovanje z vozili na električni pogon.

Učenci smo se v šoli zbrali ob 7.30 uri, vzeli malico in se odpravili proti Srednješolskem centru. Tja smo prispeli ob 8.uri. Najprej smo svoj »Olga Boat« postavili na razstavo, saj je med 8.30 in 9.00 uro potekalo ocenjevanje avtomobilčkov. Ob 9.30 uri se je začelo tekmovanje GO-CAR-GO, ki je bilo razdeljeno na šest voženj in tri poligone. Prvi poligon je bila vožnja naravnost, drugi premagovanje ovir in tretji vožnja skozi “dirkališče”. V vseh vožnjah smo se pomerili z nasprotnikom na drugi progi in s časom. Prvi dve vožnji smo uspešno opravili. Pri pripravah na tretjo vožnjo pa je prišlo do težav z elektromotorjem in smo žal morali predčasno zaključiti tekmovanje. Kljub tej nezgodi smo prejeli priznanje za najbolj estetsko dovršen avtomobilček oz. go-car. Še posebej pa smo ponosni na doseženo 1. mesto kategoriji po glasovanju sodelujočih ekip.

Tekmovale so ekipe iz:

  • OŠ Matija Gubec Tavankut (Srbija) – Red
  • Osnovna šola in vrtec Hajdina- Reciklirko (izven konkurence)
  • OŠ Ljudski vrt – Črni Torpedo
  • OŠ Olge Meglič Ptuj – Olga Boat
  • OŠ Destrnik-Trnovska vas – Bean Mobil
  • OŠ Sveti Tomaž – Tow Mater
  • OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj – Modri dirkač

Priprave na to tekmovanje so potekale dlje časa pod mentorstvom ge. Vide Lačen in g. Davorina Tikviča. Kljub nezgodi, ki se nam je pripetila, smo zadovoljni s svojim izdelkom, saj smo se med izdelovanjem avtomobilčka in tekmovanjem veliko naučili in zelo zabavali.

 

Zapisal: Teo Potočnik, 9. a

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost