1. mesto za Tiso Julijo Golob na likovnem natečaju

Pri pouku likovne umetnosti nam je učiteljica predstavila zanimiv natečaj »Solidarni ob naravnih nesrečah in drugih humanitarnih krizah po svetu«, ki ga je razpisala predsednica republike Slovenije, Nataša Pirc Musar. Slovenska Karitas je v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve RS ter s Platformo nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč SLOGA, organizirala 11. slovenske razvojne dneve. Letos je v začetku oktobra hkrati s temi dnevi potekal še prvi slovenski humanitarni forum, na katerem so bili predstavljeni razmisleki o tem, kakšen je odziv Slovenije na naraščajoče humanitarne potrebe v svetu in kako se nanje odzivati s humanitarno pomočjo hitreje, učinkoviteje, celovito ter tudi preventivno. Dogodek je potekal na najvišji politični ravni v Sloveniji in z visokimi mednarodnimi gosti.

Naša Olgičarka, Tisa Julija Golob, se je s pomočjo mentorice, Doroteje Širovnik, prijavila na zgoraj omenjeni natečaj in kot pričakovano s svojo umetniško žilico tudi tokrat zablestela. Naslikala je namreč čudovito sliko, ki po njenem predstavlja, v kakšni stiski so se prebivalci poplavljenih območij znašli v času poplav, ob njih pa so tudi živali, rastline in predmeti. Tisa se je s to odlično likovno stvaritvijo tako izjemno izkazala, da je navdušila – ne samo vse na naši šoli, ampak tudi samo predsednico Republike Slovenije, Natašo Pirc Musar. Gospa predsednica jo je namreč povabila v Cankarjev dom, kjer ji je za njeno izjemno delo na osrednji državni prireditvi, ki je potekala v Kosovelovi dvorani, izročila priznanje za doseženo prvo mesto v državi.

Zraven Tise je bil nagrajen tudi učenec OŠ Fram za svoje literarno delo – pesem. Po končani slavnostni prireditvi je Tisina slika ostala v rokah naše predsednice skupaj s pesmijo Matica Goloba.

Ker je Tisa zelo skromno dekle, moram zapisati, da smo Olgičarji zelo ponosni nanjo, saj povabila v Cankarjev dom s strani ge. predsednice ne prejme kar vsak. Tisa Julija, še naprej ti želimo obilo likovnega navdiha.

Zapisala: Gaja Urek, 9. a

(Skupno 336 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost