Olgica ‘ma top cunje

Že nekaj časa smo na Olgici opazovali pozabljena oblačila, ki jih noben od učencev ni prišel iskat in so tako samevala v naši šolski pralnici. Začeli smo razmišljati, da bi ta oblačila nekako spravili v obtok.

Učiteljice v Eko projektu Ne zavrzi oblek, ohrani planet! so staknile glave in dobile idejo, da bi te pozabljene reči lahko ponovno uporabili, s tem pa prispevali svoj delček v mozaiku k ohranjanju našega planeta. Tako je nastal second hand z naslovom Olgica ´ma top cunje.

Tako smo z učiteljicami pričeli razvrščati. Ločili smo reči na tiste, ki so še uporabne; kar ni več za uporabo pa smo dali na stran. Fantovska oblačila smo ločili od dekliških in jih zložili po številkah. Enako smo naredili z dekliškimi. Nato smo se lotili pregledovanja dežnikov, bidonov za vodo, copat, vrečk za športno opremo, ob vsem tem pa so se znašle tudi peresnice.

V torek, torej na dan odprtja naše ˝stojnice˝, smo vse reči odnesli v gospodinjsko učilnico, ki smo jo najprej primerno jesensko okrasili, klopi smo uporabili za razstavni pult, kamor smo zložili oblačila, razstavili bidone … Ko je bilo vse pripravljeno, smo samo še pričakali prve obiskovalce, saj je naša ˝stojnica˝ odprla svoja vrata ob 13. uri. Kot je bilo pričakovano, so bili prvi obiskovalci naši učenci. Marsikdo od njih je našel svojo jopico ali pulover, spet drugi so našli primerno stvar zase ali za svojo sestrico, bratca. Mlajši učenci so prišli v spremstvu staršev ali starih staršev, našli kaj zanimivega in si v zameno za prostovoljni prispevek vzeli, kar so želeli.

Ponosni smo, da je naš second hand Olgica ´ma top cunje bil že prvič tako dobro obiskan. Glede na obisk in interes učencev ter staršev bo second hand odprt vsak mesec v času rednih mesečnih govorilnih ur.

Zapisali: šolski novinarji

(Skupno 299 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost