Zimska šola v naravi – Kope 2024

4. in 5. dan

Zbudili smo se okrog sedmih in se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se pripravili na dopoldansko smučanje. Smučali smo 3 ure. Po smučanju smo imeli v domu kosilo. Ko smo se najedli, smo imeli odmor za počitek. Minil je počitek in smo se ponovno odpravili na smučišče. V najhitrejši skupini smo tudi danes smučali po najzahtevnejših progah, ki jih ponujajo Kope. Potem smo imeli malico, kot vedno pecivo in sadje ter vodo ali čaj. Po malici smo se odpravili na predavanje reševalca  iz gorske reševalne službe. Trajalo je slabo uro. Po predavanju smo imeli večejo… pice. Ko smo se najedli smo imeli zaključni večer. Najprej smo predstavili točke skupin, sledila je podelitev medalj in daril za najhitrejše smučarje in najlepše sobe. Imeli smo tudi disko in se pripravili na spanje.

Jutri, v petek nas čaka zgodnje bujenje, pakiranje, smučanje, kosilo in odhod domov. Se kmalu vidimo.

Nika Čeh, Iza Lazić in Mariia Petrova, 6.B

3. dan

Zjutraj smo se zbudili in se oblekli. Nato smo se zbrali na hodniku in odšli na zajtrk, na katerem so bile postrežene mini hrenovke, namazi in še veliko dobrot. Zadovoljni z zajtrkom, smo se odpravili v sobe in jih začeli pospravljati za ocenjevanje. Po pospravljanju smo se pripravili na smučanje in odšli na smučišče. Hoja do smučišča je bila dokaj naporna, saj smo smuči nosili z že obutimi smučarskimi čevlji. Na srečo smučišče ni daleč. Tam smo že bili razdeljeni v štiri skupine po smučarskem znanju. Sam sem pristal v srednji skupini, ki jo je vodil učitelj Boštjan. Kot srednja skupina smo se takoj odpravili na sedežnico, ki te odpelje na vrh smučišča Pungart. Tam smo se učili paralelnega smučanja, gibanja telesa v ovinkih, se vozili v parih in še veliko drugih vaj, ki so nam pomagale lažje smučati, hkrati pa boljše. Med dopoldanskim smučanjem smo imeli tudi odmor, med katerim smo v kavarni na začetku smučišča pili sadni čaj. Po odmoru, ki je trajal približno 10 minut, smo se malo smučali, nato pa odpravili nazaj proti Lukovemu domu. Tam smo si smuči pospravili nazaj v sobo za smuči, si sezuli smučarske čevlje in se preoblekli. Vsi rahlo utrujeni in lačni smo se odpravili na kosilo. Danes so bili za kosilo makaroni, piščančja omaka, piščančja bedra, pražen krompir, različne solate, zelenjava in juha. Ko smo se najedli smo odšli vsak v svojo sobo na počitek. V naši sobi smo gledali televizijo, se pogovarjali in malo počivali. Kasneje so bile na vrsti literarno-gledališke delavnice z dramatizacijo, pri katerih smo pesem Sožitje predstavili v gledališki igri. Delavnice smo opravili v dveh skupinah. V zgodnjem večeru smo pripravljali točke za zaključni večer. Med vajo je bila malica, pri kateri smo dobili pecivo in sadje, nato pa smo s pripravo nadaljevali. Odšli smo na večerjo, kjer smo si postregli s pire krompirjem, mesnim sirom, svinjskimi zrezki, juho in drugimi jedmi. Navdušeni nad nočno smuko, smo hitro uredili oblačili, si obuli smučarske čevlje in se s smučmi na ramenih, odpravili na veliko razsvetljeno smučišče, kjer smo smučali naslednji dve uri. Ko se je smučišče zaprlo, smo se utrujeni odpravili nazaj v Lukov dom, se stuširali in se pripravili na spanje. Tako se je današnji dan, poln dogodivščin, končal.

Jurij Golob, 6.A

2. dan

Danes smo se zjutraj zbudili in pojedli zajtrk. Nato smo imeli kratki počitek in odšli smučat. Ko smo prišli nazaj smo imeli kosilo. Po kosilu smo šil ponovno smučat in potem na malico. Sledilo je predavanje policista o varnosti na smučišču. Nato smo prišli nazaj in pojedli večerjo. Po tem nam je učitelj povedal pesmico in smo dobili vloge za nastop. Kasneje smo igrali družabne igre in odšli spat.

Jakob Peršuh, 6.B

1. dan

V ponedeljek, 6. 2. 2024 smo se učenci 6. razredov zbrali na parkirišču pod gradom in se z avtobusom odpravili v zimsko šolo v naravi na Kope. Po prihodu smo pospravili smučarsko opremo v posebne sobe in se namestili v sobah. Sledilo je kosilo. Bili so piščančji zrezki in pomfrit. Po kosilu smo do konca razpakirali in se pripravili na preizkus smučanja. Tako smo se razdelili v skupine po našem smučarskem znanju. Po smučanju smo se vrnili v Lukov dom in pojedli malico. Na sestanku z učitelji smo dobili liste za sobe, na katere je bilo potrebno napisati ime sobe in simbol, ki našo sobo predstavlja. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod z svetilkami na Veliko Kopo. Na pohodu je drselo. Potem smo prišli nazaj, se stuširali, malo klepetali in se odpravili spat.

Mia Varnica Predikaka, 6.A

Deli / Share …
(Skupno 1.153 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost