Olgica v finalu za naj podjetniško idejo

V četrtek, 7. marca 2024, smo se ekipa Olgice: Ammar Vertič, Tiana Mlakar, Blaž Zelenik in Timotej Mlakar iz 9. b razreda z našima mentoricama, učiteljico Tonjo Kolar in svetovalno delavko Matejo Simonič, odpravili na polfinalno tekmovanja Popri v Velenje.

Popri je nacionalno tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo mladih. Na njem tekmujejo mladi od 12 do 29 let. Tekmovanja so se udeležile tri starostne skupine: osnovnošolci, srednješolci in mladi do 29 let. Tekmovanje je potekalo v štirih različnih inkubatorjih po Sloveniji: v Primorskem tehnološkem parku, SAŠA inkubatorju Velenje, Razvojnem centru Novo Mesto ter Tehnološkem parku Ljubljana.

Ob 7.30 smo se iz parkirišča pod gradom odpravili do SAŠA inkubatorja v Velenje. Po prihodu je sledil uvodni nagovor, kjer nam je organizator tekmovanja Popri, gospod Jan Skok, predstavil potek dneva in podal pomembne informacije ter navodila za tekmovanje. Sledila je razdelitev ekip po kategorijah v različne prostore, kjer smo »pitchali« oziroma predstavljali naše poslovne ideje. Tekmovanja so se udeležile ekipe: OŠ Ormož s poslovno idejo: Segni v tünko, ZEKO in potORMOŽ, OŠ Olge Meglič Ptuj s poslovno idejo: Učitek, OŠ Livada Velenje s poslovno idejo: AquaGrow in SpeedErese, OŠ Radlje ob Dravi s poslovno idejo: BugOFF in IGRA VSEH IGER, OŠ Loče s poslovno idejo: Črkuj in zmagaj, OŠ Kidričevo s poslovno idejo: Learn.it in OŠ Gustava Šiliha Velenje s poslovno idejo: Namizna igra Buccaneer in Pametna posoda EasyGrow. Ocenjevala se je ideja in pa naša predstavitev. Našo komisijo so sestavljali trije člani: Islam Mušić (ustanovitelj: Skill up mentor), Adnan Ajšić (Direktor: HTC Green-d.o.o) in Jon Kanjir (Vodja projekta: Luka Bere). Predstavitev naših idej je potekala od 9.30 do 11.45, nato smo imeli do 12.20 odmor za malico. Sledilo je glasbeno presenečenje, kjer nam je tolkalna skupina glasbene šole Velenje na bobne zaigrala nekaj melodij. Na koncu je sledil še pogovor s podjetnikom Martinom Blazinškom (CEO: The Smartestway).

Sledila je razglasitev rezultatov katerega smo že vsi nestrpno pričakovali. Naša ideja je bila prepoznana kot ena izmed treh najboljših idej v kategoriji osnovnošolci. Uvrstili smo se med 12 finalistov Slovenije in prejeli bon v vrednosti 500 eur. Finale bo potekalo 4. aprila 2024 v Novi Gorici.

Navdušeni in polni novih vtisov smo se odpravili nazaj na Ptuj. Na dosežek smo zelo ponosni in se z veseljem odpravljamo na finalni nastop. Velika zahvala gre ponovno našima mentoricama, ki sta nam ves čas stali ob strani ter nam pomagali, nas spodbujali in verjeli v nas. Brez njiju nam zagotovo ne bi uspelo. Prav tako pa bi se zahvalili gospe Mirjani Nenad iz ZRS Bistre Ptuj, ki nam je prav tako pomagala pri izboljšavi ideje in predstavitve naše ideje.

Zapisala: Tiana Mlakar, 9. b

 

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost