Občinski parlament (12.1.11)


OBčINSKI OTROŠKI PARLAMENT

V sredo,  12.. 1. 2011, je v Centru interesnih dejavnosti na Ptuju potekal potekal 21. občinski otroški parlament. Udeležili so se ga predstavniki vseh osnovnih šol v občini Ptuj. Našo šolo so predstavljali Minja Zamuda, Žan Susman, Jan Gašparič in Rok Resnik. Parlamentarce je v uvodu pozdravila koordinatorka parlamenta ga. Nevenka Alja Gerl, ki je besedo predala  predsedniku ZPM Ptuj in  g. dr Štefanu čŒelanu, županu občine Ptuj.

Naslov letošnjega parlamenta je Vpliv družbe in medijev na oblikovanje mladostnika . Učenci  vseh šol  so bili s svojimi predstavitvami zelo izvirni, zanimivi. Strinjali  so se,  da mladi preživijo veliko preveč časa ob različnih medijih, kot so računalnik, televizija, mobilni telefoni,  manj časa pa pri knjigi, časopisih, reviji. Opozarjali so tudi na pasti in nevarnosti interneta, ki mlade vse pogosteje spremlja na njihovi poti odraščanja.

 Predstavniki učencev ptujskih osnovnih šol bodo svoja razmišljanja podelili  z predstavniki učencev osnovnih šol bivše upravne enote Ptuj na medobčinskem parlamentu, ki bo potekal v četrtek, 27. januarja v Centru interesnih dejavnosti na Ptuju.

{gallery}galerija_10_11/2011_01_12_Obcinski_parlament{/gallery}

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost