V domu upokojencev (15.10.2013)


Med starejšimi v Domu upokojencev Ptuj

V petek, 15. 11. 2013, so naši učenci nastopili v kulturnem programu, ki so ga pripravili za starejše občane mestne četrti Panorama in je potekal v prostorih Doma upokojencev na Ptuju. Tja so se odpravili v spremstvu Anite Peklar Selinšek in Alenke Kandrič.

V našem delu programa, ki se je pričel ob 14. uri, se je predstavilo osem otrok iz šestega in sedmega razreda. Najprej sta Aldina  in Gabrijela zaigrali na violini čudoviti duet, nato so  Maša, Kaja, Bor, Sara, Neja in Monja uprizorili skeč Športna pričeska, ki so ga pripravili pod mentorstvom Alenke Kandrič, za konec pa so Aldina, Maša, Monja in Kaja pod skupnim imenom Avše zaplesale na nam vsem dobro znano melodijo Na Golici. Plesnih korakov so se naučile pod taktirko Božene Krivec.

Priložnost so izkoristili tudi naši učenci prostovoljci, ki jih vodi Anita Peklar Selinšek in s starejšimi občani navezali stike ter si med njimi poiskali kandidate, s katerimi bodo v prihodnje medgeneracijsko sodelovali.

Taki dogodki so med nami učenci vedno dobrodošli. Prinašajo nam veselje, izgubo treme pred nastopi in nas kulturno bogatijo. Predvsem pa pomenijo prijateljsko druženje, ki je v današnjem času še tako pomembno.

Učenci knjižničnega krožka

{gallery}galerija_13_14/2013_10_15_Dom_upokojencev{/gallery}

 

 

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost