Ogled predstave Highlander (31.1.2014)


Ogled predstave Highlander

V petek, 31. januarja 2014, smo si s skupino učencev, ki ima izdelan individualiziran program pri tujem jeziku angleščina in z nekaj učenci, ki so dosegli vidnejše rezultate na tekmovanjih iz znanja angleščine, ogledali predstavo Highlander v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj.

 

 

Predstava, ki so jo ob pomoči mentoric pripravili učenci angleške gledališke skupine ANGLES Gimnazije Ptuj, je bila izvedena v angleškem jeziku in je trajala približno 50 minut. V predstavi so nam ponudili staro škotsko zgodbo o Connorju MacLeodu, ki izgubi življenje v boju s Fraserji. Njegovo smrt objokuje cela vas in ko se naslednje jutro Connor zbudi živ in zdrav, ga prestrašeni vaščani na čelu z vaškim župnikom izženejo iz vasi, saj verjamejo, da je hudič. Pet let kasneje Connor srečno živi s Heather, ko ga obišče nesmrtni Ramirez, ki ga izuri v mečevanju. Pojasni mu boj nesmrtnikov in nagrado, ki čaka zadnjega – življenje smrtnika …

Zgodbo iz 16. stoletja so dijaki domiselno dopolnili s tradicionalno škotsko glasbo, kot tudi modernimi rock ritmi. V predstavi, v kateri sta nastopila naša bivša učenca Maša Štebih in Aleks Pešić, smo zelo uživali.

 

Mentorja: Vojko Jurgec in Ksenija Kovačič Žižek

 

{gallery}galerija_13_14/2014_01_31 Highlander{/gallery}

 

 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost