Pustni fotografi (2.3.2014)


Olgica na 54. ptujski karnevalski povorki

Tudi letos se je naša šola predstavila s skupinsko masko na mednarodni pustni in karnevalski povorki na Ptuju. In ker je rdeča nit tega šolskega leta Nekoč so bili mojstri našega mesta, smo se maskirali v fotografe.

 

Priprave na letošnjo povorko so se začele že veliko prej, saj je bilo treba sešiti kostume, izdelati fotografske aparate in okvirje za slike ter se naučiti koreografijo, s katero smo se predstavili v povorki pred mestno hišo, kjer so nas napovedali približno tako:

“Bele nogavičke imej! Stric bo slikal, ptičko glej!

Tako poje Vlado Kreslin v pesmi “Čuden si bil kot otrok”. Prihaja namreč skupina fotografov iz Olgice. Odločili so se, da bodo prikazali mojstre svojega mesta nekoč in to fotografi zagotovo so. Izkoristite priložnost, dragi obiskovalci, danes se lahko fotografirate zastonj. Nasmejte se, ptičko poglejte, ŠKLJOC, in fotografija je končana. V skupini nastopa tudi ptujska mestna gospoda starih časov, ki se pred fotografi rada postavlja.”

Obiskovalci povorke so bili vljudno vabljeni tudi na stojnico na ptujski tržnici, kjer je naša šola ponujala svoje zanimive izdelke.

 

Zapisali

šolski novinarji

{gallery}galerija_13_14/2014_03_02_Pustna_povorka{/gallery}

 

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost