Simbioza giba (13.-17.10.2014)


Simbioza giba na Olgici

Simbioza je vseslovenski projekt, ki že od leta 2011 povezuje »mladost in modrost«. V tem letu smo se vanj znova vključili tudi učenci naše šole, in sicer v tednu od 13. do 17.  oktobra 2014.

 

Cilj projekta, ki letos nosi ime “Simbioza giba”, je, da med seboj povezuje različne generacije in v letošnjem letu jih je povezal v gibu. Tako so se babice in dedki učencev naše šole pridružili svojim vnukinjam in vnukom pri uri športa. Kot je v navadi pri pouku športa, je bilo najprej na vrsti ogrevanje – tj. razgibalne vaje, nato pa so na vrsto prišle različne športne aktivnosti. Učenci 1. in 2. razreda so premagovali poligon, kjer so na vsaki točki morali izvesti določene vaje, kot so vodenje žoge, metanje obročev, metanje žoge v koš in mnogo drugih. V 3., 4. in 5. razredu so dodali še hojo v parih ob skupaj zvezanih nogah, hojo po vrveh itd. Ga. Lidija Žmavc, ki nama je več povedala o tem projektu, je dodala, da je projekt uspel in da so naši najmlajši tako zelo uživali, da je ob koncu pouka športa, ko so se morali njihove babice in dedki posloviti, po obrazu stekla tudi kakšna solzica. Za mnenje sva vprašali tudi nekaj učencev, ki so nama povedali:

  • Bilo mi je všeč. Z veseljem bi to še enkrat ponovil, saj je bilo drugače.  Urh, 2. a
  • Bilo je zabavno. Še bi ponovila, saj mi je šlo kar dobro in bilo je zabavno.  Nina, 1. b
  • Bilo je v redu ter zabavno, saj so babice in dedki videli kako telovadimo. Najbolj mi je bilo všeč, da smo imeli drugačno uro športa ter da smo lahko tekmovali. Seveda bi to še enkrat ponovila. Teja, 3. b

Zapisali učenki IP TISK: Maša Travnikar Preac in Monja Sabotin, 7. a

{gallery}galerija_14_15/2014_10_15_Simbioza_giba{/gallery}

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost