6. dan za spremembe 2015

Na železniški postaji na Ptuju je ponovno potekal 6. dan za spremembe, pod geslom Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI. To je vseslovenska prostovoljska akcija, katere nacionalni nosilec in koordinator je Slovenska filantropija.
Ptujska organizatorja projekta sta CID Ptuj in Društvo za šport invalidov Most Ptuj, v sodelovanju s Slovenskimi železnicami in drugimi partnerji. Letošnja novost v okviru projekta je predstavitev poklica slikopleskarja učencem osnovnih šol v Mestni občini Ptuj, zato so k sodelovanju povabili tudi nas.
Tako smo se v sredo, 24. 3. 2015, učenci osmih in devetih razredov OŠ Olge Meglič, z učiteljico likovne umetnosti Leonido Kralj, odpravili v podvoz na železniški postaji.
Tam so nas že čakali slikopleskarji, s katerimi smo kasneje skupaj delali. Preden pa smo se lotili dela, se je bilo potrebno pripraviti nanj. Preoblekli smo se v bele kombinezone ter pripravili material, s katerim smo delali. Preden smo pričeli z risanjem, smo prepleskali stene, za kar so bile potrebne precejšnje spretnosti. Kljub temu smo se na valjčke in čopiče kaj kmalu navadili. Ko so bile stene suhe, smo jih pobarvali s črtami, vijugami, pikami in seveda ribami, ki so zaščitni znak vseslovenske akcije. Ko smo končali z delom, smo orodje, kot pravi slikopleskarji, tudi očistili.
Po opravljenem delu so nas pogostili z malico, se nam zahvalili za opravljeno delo ter nas povabili, da se jim pridružimo spet v petek na svečano otvoritev podvoza. Vsi smo se polni novih izkušenj odpravili v šolo. Z gotovostjo lahko zatrdim, da bodo te izkušnje za nas uporabne še kdaj v življenju. Tudi če se ne bomo odločili za poklic slikopleskarja, si lahko s tem znanjem zdaj prav gotovo sami prepleskamo sobo.

Ajda Podgorelec, 9. A

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost