Naravoslovni dan in tradicionalni slovenski zajtrk

2016_11_18_Naravoslovni_naslovna

V petek, 18.novembra 2016, smo imeli vsi učenci naše šole naravoslovni dan.

Dan smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, in sicer s črnim kruhom z maslom in medom, jabolkom in mlekom. Učenci od 6. do 9. razreda smo zajtrkovali v šolski jedilnici, mlajši učenci pa v svojih matičnih učilnicah. Po zajtrku smo nadaljevali z različnimi dejavnostmi.

Naši najmlajši, to so učenci od 1. do 3. razreda, so se pred tradicionalnim slovenskim zajtrkom naučili pripraviti pogrinjek, po zajtrku pa so se učili še o pomenu zajtrka in zdrave prehrane. Na obisk so povabili tudi čebelarja, g. Božička, ki jih je poučil o pomembnosti čebel za okolje ter pridelavi medu. V ustvarjalnih delavnicah so nato ustvarjali na temo zdravja in zdrave prehrane. Prvošolci so tako slikali panje, drugošolci so izvajali možgansko telovadbo, tretješolci pa izdelovali prehransko piramido.

Četrtošolce je obiskala ga. Lenart, ki je  učencem predstavila pridelavo domačega masla. Skupaj so nato pripravili skutni namaz in jabolčni kompot.

Učenke in učenci 5. razreda so se odpravili na kmetijo Hrga v Juršincih, kjer so si ogledali kmetijo ter nato pripravili še domači sadni jogurt.

Tudi šestošolci so svoj dan posvetili hrani. Obiskali so Pekarno Ptuj, kjer so si ogledali proizvodnjo pekovskih izdelkov in se tudi sami preizkusili v gnetenju testa in oblikovanju pletenic, kasneje pa so v šoli pripravili še sadno solato.

Učenke in učenci 7. razreda so se učili o spolni vzgoji.  V delavnicah so tako najprej izvedeli nekaj več o spolnosti, nato pa še o AIDS-u.

Mi, osmošolci, smo se pogovarjali o alkoholu. Ga. Simonič nam je pripravila delavnico na temo “Znam reči NE” v kateri smo se seznanili z nevarnostmi pitja alkohola. Pozabavali smo se s pantomimo in reševali delovne liste. Tema druge delavnice je bila “Zloraba alkohola”.

Devetošolci so govorili o drogah. Kriminalista sta jim v delavnici “Zloraba drog” predstavila nekatere droge in učinke le-teh na življenje tistih, ki jih zlorabijo. Posledice zlorabe drog pa so si nato lahko ogledali v poučnem filmu Slepilo.

Zapisala šolska novinarka: Sanja Kopše, 8. b

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost