Razstava Tise Julije Golob v Galeriji MOP

V sredo, 5. junija 2024, je bila ob 14. uri v Galeriji Mestne občine Ptuj otvoritev razstave likovnih del naše devetošolke, Tise Julije Golob, z naslovom “Moje slike, moje sanje”.

Tisa je svojo likovno nadarjenost izkazala že zelo zgodaj. Zaupala nam je, da je že kot dveletna deklica dobila flomastre in dan za dnem risala velika, žareča sonca. Eno od teh je tudi  razstavljeno. Ko je postala učenka naše šole, so učiteljice hitro zaznale njeno likovno nadarjenost.

Učiteljica likovne umetnosti, Doroteja Širovnik, ki je tudi Tisina mentorica pri likovnih delih, s katerimi se je Tisa predstavila na številnih likovnih natečajih, nam je zaupala, da Tisa veliko ustvarja, razvija svoj talent in odkriva nove likovne tehnike. Najraje kombinira več likovnih tehnik med seboj, še posebej flomastre s suhimi ali vodenimi barvicami. V zadnjem času omenjenim likovnim tehnikam dodaja tudi lepljenke. Njene umetnine so tako polnejše, doseže lahko intenzivnejše prelivanje barv, več nians in še realnejšo plastičnost motivov. Njeni motivi v tej likovni tehniki oživijo. Največkrat upodablja ljudi, obraze, loti se tudi portretov živali. Upodablja tihožitja, krajine in abstraktne slike. Njena dela so polna barv, mehkobe in topline, takšna, kot je tudi ona sama.

Na razstavi si lahko ogledate izbor originalnih Tisinih del in nekaj njenih reprodukcij, saj so bili originali poslani na različne natečaje, na katerih je blestela.

In kot je v nagovoru ob otvoritvi razstave zaključila ravnateljica OŠ Olge Meglič, Helena Ocvirk: “Draga Tisa, tvoj talent je izjemen. Tvoje slike nas spominjajo, kako pomembno je slediti svojim sanjam in se izražati na način, ki nas osrečuje. Želimo ti, da ta talent razvijaš, neguješ in da te ob tem spremljajo ter podpirajo tvoji starši in vsi, ki te imajo/imamo radi.  Prepričana sem, da bomo v prihodnje še slišali zate in občudovali tvoja velika dela na kakšni razstavi. Ponosni in veseli smo, da si učenka naše Olgice.”

 

Zapisali: šolski novinarji

Deli / Share …
(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost