Nagradni izlet na Vransko

V sredo, 17. maja 2023, smo se učenci osmega in devetega razreda, ki smo na različnih tekmovanjih in nekaterih drugih šolskih dejavnostih dosegli vidnejše rezultate, odpravili na nagradni izlet v Center  varne vožnje Vransko.

Na parkirišču pod gradom smo se zbrali ob sedmi uri, od koder smo se z avtobusom odpravili proti Vranskem. Tja smo prispeli okoli pol devete ure, najprej pojedli malico, nato pa se odpravili v prostore Centra varne vožnje. Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina je najprej odšla na simulator, ki nam je pokazal, kaj se zgodi v primeru nesreče, če se avto kotali in pristane na strehi ali boku. Druga skupina pa se je najprej preizkusila v simulatorju varne vožnje avtomatika. Na koncu nas je inštruktor varne vožnje zapeljal en krog po poligonu in nam pokazal, kako v nekaterih situacijah na cesti odreagirati.

Ko sta obe skupini preizkusili obe dejavnosti, nas je čakalo sestavljanje avtomobila iz lego kock. Za sestavo smo imeli na voljo 1 uro. Ko smo zaključili s sestavljanjem, pa smo ga lahko z aplikacijo vozili.

Ker smo bili tam že od jutra, so v Centru poskrbeli tudi za naša lačna usta in nam pripravili kosilo. Dan smo zaključili z ogledom tamkajšnjih avtomobilov, nato pa smo se z avtobusom, polni novih in zanimivih izkušenj ter veseli, da smo se lahko udeležili nagradnega izleta,  vrnili nazaj na Ptuj.

Zapisala: Gaja Urek, 8. a

Deli / Share …
(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost