April, mesec knjige

Ptički žvrgolijo, listje zeleni, prve rože cvetijo, pospravili smo zimska oblačila . . . Vse to priča o pomladi in ko pogledamo na koledar vidimo, da smo že globoko zakorakali v mesec april. Mesec april pa ni le pomladanski mesec, ampak je tudi mesec knjige.

Obeležili smo ga tudi v času Popoldanskih dogodivščin. V skupini Barvice smo izdelali vsak svojo knjižno kazalo, ki ga bomo s pridom uporabljali. Prvi razredi namreč že pridno beremo, pri tem pa nam pomagajo tudi učenci tretjih razredov, s katerimi se v Popoldanskih dogodivščinah družimo, za kar smo izredno hvaležni, saj so tretji razredi že pravi učenjaki na področju branja, računanja in so nam v veliko pomoč, tudi kadar se nam pri domačih nalogah kdaj zatakne.

Knjižna kazala smo si odnesli domov, da si bomo označevali kje smo pri branju ostali, ko bomo knjige prebirali sami in tudi, kadar nam starši preberejo kakšno daljšo pravljico za lahko noč.

Pri delu smo se izredno zabavali, bili smo ustvarjalni, zraven pa smo se še urili v natančnosti saj smo morali za izdelavo kazala pokazati kar nekaj spretnosti pri rezanju s škarjami, lepljenju, uporabiti smo morali veliko domišljije, morali smo biti vztrajni in iznajdljivi.

Vabimo k ogledu naših izdelkov in pošiljamo spodbudo vsem nadobudnim bralcem, da si tudi sami izdelajo svoje kazalke ali pa idejo uporabijo za kakšno unikatno darilce.

Ne pozabimo:

Sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig razsvetljuje glavo.
Mongolski pregovor

Deli / Share …
(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost