Pismo kraljici (23.6.2012)


PISALI SMO KRALJICI ELIZABETI II.

Učenci 5. b razreda so že v lanskem kot tudi v letošnjem šolskem letu pri pouku angleščine pokazali zelo velik interes o Londonu, Veliki Britaniji in življenju tam. Precej časa smo namenili tudi spoznavanju kraljice Elizabete II., ki je letos praznovala diamantni jubilej, tj. šestdeset let vladavine.

Učenci so tako predlagali, da bi njenemu veličanstvu ob 86. rojstnem dnevu, ki ga je praznovala 21. aprila, poslali voščilnice, ki bi jih sami izdelali pri pouku angleščine. V mesecu marcu smo tako nekaj ur namenili izdelavi voščilnic in kratkim voščilom v njih, prav tako pa smo pripravili skupinsko fotografijo, na kateri učenci kraljici voščijo vse najboljše za rojstni dan. Fotografijo smo skupaj z voščilnicami in spremnim pismom poslali v Buckinghamsko palačo v upanju na odgovor.

V začetku julija je v naš poštni nabiralnik prispela lična kuverta z znakom EIIR in štampiljko Buckinghamske palače. V zelo osebnem pismu se nam je dvorna dama v imenu kraljice zahvalila za poslane voščilnice in fotografijo in nam med drugim sporočila, da kraljica ceni trud, ki so ga učenci vložili v izdelavo voščilnic.

Odgovor, ki smo ga bili vsi zelo veseli, bo zagotovo le še dodatna motivacija za nadaljnje pridno delo pri pouku angleščine.

Vojko Jurgec

{gallery}galerija_11_12/2012_06_23_Pismo_kraljici{/gallery}


PISMO KRALJICI

{pdf}http://www.olgica.si/images/stories/PDF_gradiva/PDF_2011/2012_Pismo kraljici.pdf{/pdf}

ODGOVOR KRALJICE

{pdf}http://www.olgica.si/images/stories/PDF_gradiva/PDF_2011/2012_Odgovor kraljice.pdf{/pdf}

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost