Spoznajmo države EU (11.5.2013)


SPOZNAVAJMO DRŽAVE EU 2013

Tudi v tem šolskem letu smo se udeležili prireditve “Spoznavajmo države Evropske unije” ob praznovanju dneva Evrope in 9. obletnici vstopa Slovenije v EU, ki je potekalo na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju.

{youtube}mYy9e7ynvUo{/youtube}

Učenci OŠ Olge Meglič smo tako kot predstavniki nekaterih drugih osnovnih in srednjih šol ter vrtca s širšega ptujskega področja letos predstavljali glavna mesta iz držav EU. Naša šola je že četrto leto predstavljala Madžarsko, tokrat njeno prestolnico – Budimpešto. Na stojnici smo predstavili številne znamenitosti tega čudovitega mesta in nekatere znane osebnosti povezane z njim. Obiskovalcem smo ponudili zloženke in knjižne kazalke o Budimpešti, seveda pa jih tudi letos nismo razočarali, saj smo jim ponovno ponudili pravi madžarski kulinarični užitek. Naš kuhar je po tradicionalnem madžarskem receptu pripravil odličen jabolčni zavitek, ki je požel obilo pohval med obiskovalci, med drugim je navdušil tudi našega evroposlanca g. Iva Vajgla.

V kulturnem programu, ki si ga lahko ogledate tudi na videoposnetku, so Gašpar, Lana in Daša najprej predstavili Budimpešto v slovenščini, angleščini in madžarščini, nato pa sta Gabrijela in Aldina zaigrali skladbo Pillow Dance madžarskega skladatelja Béle Bartóka. Ob koncu je naša plesna skupina Avše, pod mentorstvom ge. Natalije Krajnc, še zaplesala ob modernejših ritmih madžarske pesmi Legyen Ugy, ki jo izvaja priljubljena madžarska pevka Zséda.

Mantorji: Ksenija Kovačič Žižek (vodja projekta), Vojko Jurgec & Lidija Žmavc

{gallery}galerija_12_13/2013_05_11_Drzave_EU{/gallery}

{pdf}http://www.olgica.si/images/stories/PDF_gradiva/PDF_2013/2013_Spoznavajmo_drzave_EU_letak.pdf{/pdf}

 

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost