1. mesto na natečaju “Prihodnost je v rabi lesa” (25.1.2014)


1. mesto na natečaju “Prihodnost je v rabi lesa – priložnost je v tvojih rokah”

Sebastjan Kelnerič, učenec 7. a, je na natečaju “Prihodnost je v rabi lesa – priložnost je v tvojih rokah” osvojil 1. mesto v kategoriji izdelek, ki predstavlja slovensko kulturno dediščino. Iskrene čestitke!

Center RS za poklicno izobraževanje je organiziral natečaj »PRIHODNOST JE V RABI LESA – PRILOŽNOST JE V TVOJIH ROKAH«. Na natečaj so se lahko prijavili učenci, ki so v tem šolskem letu v sedmem ali osmem razredu. Namen natečaja je bil, da učenci iz lesa izdelajo izdelek, ki predstavlja slovensko kulturno dediščino ali uporaben izdelek ali pa dekorativni izdelek. Na ta natečaj se je prijavil Sebastjan Kelnerič, učenec 7. a razreda OŠ Olge Meglič. Sodeloval je v kategoriji za izdelek, ki predstavlja slovensko kulturno dediščino. Izdelal je maketo ptujskega stolpa v merilu 1:100. Zraven makete je bilo potrebno priložiti tudi spremljajočo dokumentacijo.

Maketo je izdeloval približno en mesec. Vse je, do podrobnosti natančno, izdelal po načrtu, ki ga je dobil na ptujskem gradu. Šel je tudi do restavratorja na gradu, kateri mu je razložil postopek izdelave čebulaste strehe. Maketo je na koncu še pobarval. V delo je vložil veliko truda.

Njegov trud se je obrestoval, saj je na tem natečaju osvojil prvo mesto. Tričlanska komisija je bila navdušena nad izdelkom, dokumentacijo in tudi nad izvirnostjo, ustvarjalnostjo ter natančnostjo izdelane makete. Dobil je največ možnih točk med vsemi prispelimi izdelki. Bilo jih je 35.

Za nagrado je dobil brezplačen ogled evropskega tekmovanja v poklicnih spretnostih EuroSkills 2014, ki bo potekalo od 1. do 5. oktobra 2014, v francoskem mestu Lille.

 

Iskrene čestitke!

 

Mentorica

Vida Lačen

 

Za ogled fotografij kliknite tukaj.                                                                

 

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost