Otroci pojejo – polfinale (26.11.2014)


Dvojna uvrstitev v finale Otroci pojejo slovenske pesmi

Naši predstavnici,  Emma Sartor  in Kaja Rutar, sta se na polfinalu prireditv e Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo odlično odrezali, saj sta se obe uvrstili v finale.

Vsem nam je že znan projekt Radio Tednika Ptuj Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. To je prireditev, ki spodbuja otroke k petju slovenskih pesmi. Za nami je že prvi krog, v katerem so se predstavili učenci iz ptujskih in okoliških osnovnih šol. Najboljši iz posamezne šole so se uvrstili v polfinale, ki je potekal v dveh delih. Prvi je potekal v Juršincih v sredo, 19. novembra 2014 , drugi pa na OŠ Podlehnik v sredo, 26. novembra 2014. Z obeh so izbrali po sedem najboljših pevcev. Naša šola, OŠ Olge Meglič, se je udeležila polfinala v Podlehniku z dvema tekmovalkama, Emmo Sartor in Kajo Rutar. Obe sta odlično zapeli in se uvrstili v finale, ki bo 23. decembra 2014 v prireditveni dvorani OŠ Ljudski vrt. Nagrada za zmagovalce polfinala je lepotna preobrazba za nastop v finalu v mesecu decembru.

Vse prireditve so potekale izjemno prijetno in pritegnile veliko gledalcev, ki so tekmovalce nagradili z bučnim aplavzom, mi bomo pa držali pesti za naši tekmovalki.

Emma Sartor, 2. a

Kaja Rutar, 7. b

Zapisali: Šolski novinarji

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost