Predaja hrane za brezdomne živali

Zbiranje hrane za zapuščene živali, ob svetovnem dnevu zapuščenih in brezdomnih živali, 4.aprila, je naša tradicionalna prostovoljska akcija že vrsto let.

V ponedeljek, 25. marca 2024, smo na naši šoli začeli z zbiranjem hrane za zapuščene živali. Akcija je trajala do četrtka, 4. aprila 2024. Sodelovali so vsi učenci in tako pokazali svojo pozitivno naravnanost ter ljubezen do živali, saj se je zbralo veliko hrane.

V petek, 5. aprila 2024, smo vse zbrano predali vodji Društva proti mučenju živali na Ptuju, ge. Kristini Pšajd. Ga. Kristina se je našemu povabilu z velikim veseljem odzvala in bila zelo hvaležna za donacijo. Ob tej priložnosti smo pripravili kratko prireditev, na kateri so sodelovali učenci prostovoljci in učenci naše šolske dramske skupine. Tri učenke so deklamirale pesmi o prijateljstvu in življenju, ki so jih napisale same. Ogledali smo si tudi dramsko igro Pod medvedovim dežnikom, ki govori o tem, kako lepo je imeti prijatelje na katere se lahko zaneseš. Prireditev sva povezovali prostovoljki iz sedmega razreda, Tjaša Krajnc in Ema Balta. Na koncu je vse nastopajoče pogostila še ga. Kristina, ki nam je prinesla posladek in nam čas popestrila še z zgodbo o rešenih živalih.   

S to akcijo smo Olgičarji ponovno dokazali, da smo pripravljeni pomagati, saj nam ni vseeno za uboge živali.

Zapisali: Tjaša Krajnc in Tina Majnik, 7. a

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost