Zbiranje knjig (22.4.2012)


AKCIJA » BERIMO VSI »

V okviru projekta »Branje za življenje« je na naši šoli od 2. aprila do 22. aprila potekala akcija zbiranja knjig. Akcija je odlično uspela.

Mesec april je mesec, v katerem praznujejo knjige, saj je 2. april mednarodni dan knjig za otroke, 20. april je dan slovenske knjige, 23. april pa dan knjig in avtorskih pravic.

V ta namen smo zbirali rabljene otroške slikanice in mladinska dela.

 Zbrane knjige smo 24. 4. podarili Dnevnemu centru za otroke in mladostnike pri Centru za socialno delo Ptuj, ki je nove prostore pridobil v ptujskem Domu upokojencev. Ta program vključuje veliko otrok in mladostnikov, ki imajo občasne ali stalne težave pri učenju in učence in dijake, ki želijo kreativno preživljati prosti čas ali pa se želijo preprosto ustvarjalno družiti. V Dnevni center prihaja vedno več otrok iz drugih jezikovnih in socialnih okolij, ki zaradi slabšega sporazumevanja pogosto doživljajo stiske pri integraciji v šolsko okolje in jim je ta oblika pomoči v veliko podporo.

Skupaj smo zbrali 89 knjig.

Iskreno se zahvaljujemo vsem učencem naše šole in njihovim staršem, ki so doma pobrskali po svoji domači knjižnici in se odločili podariti knjigo. Vsa knjižna dela so bila zelo lepo ohranjena.

Na ta način smo vsi skupaj knjižno obogatili Dnevni center za otroke in mladostnike, česar smo zelo veseli.

Člani projekta

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost