62. območna revija otroških pevskih zborov

Letos se je po dveletnem premoru zaradi koronavirusa, ponovno odvijala območna revija otroških pevskih zborov. V tem šolskem letu so jo poimenovali “Pustite nam ta svet”. Revija je bila razdeljena 3 dni, in sicer od 21. do 23. marca 2023. Naš otroški pevski zbor se je na reviji predstavil v četrtek, 23. marca 2023.  

Učenci so se zbrali v šoli ob 14.30 in se skupaj z učitelji odpravili do Kulturne dvorane Gimnazije Ptuj, kjer so ob 15.30 imeli tonsko vajo. Revija se je pričela ob 17. uri. Tokrat se je predstavilo 7 šol, prvi so bili na vrsti prav učenci naše šole. Odpeli so tri pesmi, in sicer “Na travniku”, “Jesensko jutro” ter “Pomladno okno”. Njihov zborovodja je učitelj Blaž Hameršak, ki je bil tudi njihov dirigent, na klavirju pa jih je spremljal učitelj klavirja Tom Hajšek.  

Ker je bila to prva revija po koroni, so bili vsi učenci zelo vznemirjeni, neučakani ter navdušeni nad tem nastopom. Zelo lepo so odpeli, ocenjevalci pa so njihov nastop zelo pohvalili. Po nastopu so si privoščili še malico, okrepčali so se s sendvičem in sokom.  

Ko so vsi zbori odpeli svoje pesmi, se je revija končala ob 18.15 uri. Otroci so se navdušeni, z eno novo izkušnjo odpravili domov, skupaj s svojimi starši.

  

Zapisala: Eva Ritonja, 8. b

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost